Logo barneveldvandaag.nl


Foto: Carly Hamoen

Opening van de duurzame natuurspeelplaats in De Glind

DE GLIND - Vanochtend werd in Jeugddorp De Glind de nieuwe natuurspeelplaats geopend. Een unieke en natuurrijke speelplek met natuurlijke zitplekken, een beekloop met waterpomp en brug, een speelheuvel met kruipbuis en een klautertoestel.

Als je De Glind binnenrijdt, zie je op de borden staan: 'Waar jeugd en toekomst telt'. De aandacht voor de toekomst komt in De Glind tot uiting door zorg voor jeugd en door aandacht voor duurzaamheid. Deze nieuwe speelplaats is een mooi voorbeeld van deze visie en brengt jeugd en duurzaamheid concreet samen.

De speelplaats werd geopend door leerlingen van de Donnerschool samen met wethouder van Daalen. Zij vulden allemaal hun emmers bij de waterpomp om de beek voor het eerst met water te vullen. Daarna mochten de leerlingen zelf de nieuwe speelplaats gaan verkennen.

Binnenkort meer Duurzaamheid 
De opening van de natuurspeelplaats is het eerste zichtbare moment van 'Duurzaam De Glind'; een totaalpakket van duurzame initiatieven in het dorp. Het volgende duurzaamheidsmoment is de ingebruikname van een systeem waarmee het zwembadwater wordt opgewarmd met zonne-energie op 13 mei.

Duurzaamheid in De Glind 
De jeugdhulp-kant van het dorp is bekend (sociale duurzaamheid), maar dat verschillende partijen ook hard werken aan (fysieke) duurzaamheid is minder bekend. Duurzaamheid wordt een vast en terugkerend onderwerp in het Jeugddorp. De Rudolphstichting heeft een eigen duurzaamheidsstrategie voor het dorp met daarin aandacht voor gebouwen, water, zonne-energie, landschap en educatie.  De Duurzaamheidscommissie van de Belangvereniging van De Glind vult de activiteiten nog verder aan. Net als de Gemeente Barneveld. En geregeld komt dit alles samen in prachtige samenwerkingen, zoals vandaag.

De natuurplaats is gerealiseerd dankzij de steun van veel partijen: Ladies' Circle Barneveld, Ronde tafel Barneveld, Firma Vink, Pasman stichting, Stichting Theodora Boasson, Nationaal Fonds Kinderhulp, Waterschap Vallei en Veluwe, Gemeente Barneveld, ProIntermetzo, vrijwilligers en de inzet van jongeren uit De Glind.

 
 

reageer als eerste