Logo barneveldvandaag.nl
  • Alles
  • (48)
    Evenement
  • (6)
    Inloop-Opendag

Orgelconcert Jaap Zwart

donderdag 27 juli 20:00 uur

BARNEVELD - Het Paradijsorgel in de Oude Kerk van Barneveld wordt op donderdagavond 27 juli bespeeld door Jaap Zwart. Het concert is de tweede in een reeks van vier orgelconcerten die georganiseerd worden door Intermezzo Concertorganisatie.

De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur en het concert begint om 20:00 uur. De toegangsprijs is zeven euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Een videoverbinding maakt het mogelijk om de organist niet alleen te horen, maar ook te zien spelen. Na afloop van het concert staat er voor alle aanwezigen gratis iets te drinken klaar en is er gelegenheid om na te praten.

Het programma begint met een prelude op Psalm 105 van Paul Segond. Vervolgens speelt Zwart Psalm 105 in een compositie van Dirk Janszoon Zwart. Het concert wordt vervolgd met een prachtig werk van Albert Pomper, het bekende 'Andante con moto'. Van de Italiaanse componist Luigi Bottazzo klinkt de 'sonate pour orgue'. Vervolgens speelt Zwart een relatief onbekende fantasie over het Lutherlied van Max Gulbins.
Locatie

Oude Kerk Barneveld
Barneveld
Torenplein 1
3772cx


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.