Logo barneveldvandaag.nl
  • Alles
  • (21)
    Evenement
  • (1)
    Kinderevenement

Middeleeuwse spelletjes in Museum Nairac

zaterdag 14 oktober 13:30 uur


BARNEVELD - Op zaterdag 14 oktober, tijdens de Nationale Archeologiedagen, zijn er prachtige bodemvondsten te zien in Museum Nairac. Het museum is op zaterdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Van 13.00 uur tot 16.00 uur is er een speciale activiteit, bedoeld voor kinderen van alle leeftijden en volwassenen, jong van hart.

Op de archeologie-afdeling is er aan de hand van prachtige vondsten te ontdekken hoe de mensen op de Veluwe leefden in de Steentijd tot en met de middeleeuwen. Je kunt een mammoetkies aanraken, zelf graan malen, een gat boren in steen en op een touchscreen de Archeologiequiz doen!

In de tijdelijke tentoonstelling Jan van Schaffelaar, de held en zijn tijd zijn middeleeuwse bodemvondsten uit Amersfoort te bewonderen. Allerlei speelgoed is opgegraven: schaatsen, bikkels, knikkers, tollen en nog veel meer. Kom jij spelletjes spelen met echte middeleeuwers? Wil je ook zelf bikkelen, tollen, knikkeren, balgooien of het molenspel doen? Dat kan! Je gaat dit leren van echte Middeleeuwers, die te gast zijn in ons museum!

Kosten: alleen de gewone toegangsprijs. De middeleeuwse spelletjes en koffie/thee/limonade zijn op 14 oktober gratis!

Locatie: Museum Nairac, Brouwerstraat 1, 3771 HA Barneveld

Contact: www.nairac.nl of bel naar 0342-415666.