Gerard van den Hengel: "Veel bewoners en ondernemers zijn – anno 2017 – afhankelijk van snel internet."
Gerard van den Hengel: "Veel bewoners en ondernemers zijn – anno 2017 – afhankelijk van snel internet."

Barneveld ziet eindelijk licht aan het eind van de kabel

BARNEVELD - De gemeente Barneveld is blij dat er nu duidelijkheid is over de aanleg van glasvezel in een gedeelte van het buitengebied van Regio FoodValley, waaronder een deel van de gemeente Barneveld, aldus een persverklaring. "Het is de afgelopen periode minder zeker geweest, maar CIF heeft nu bekendgemaakt dat zij in april starten met het inventariseren van de behoefte van bewoners en ondernemers in het buitengebied", vertelt 
wethouder Gerard van den Hengel. 

 
De zogenoemde vraagbundeling (het inventariseren van de behoefte bij bewoners en ondernemers) start in april en gebeurt in het gebied dat ligt binnen de gemeente Barneveld en de gemeente Ede. Het wordt omsloten door de A1, A12 en de N310 (Barneveld, Ede, Ederveen, Harskamp, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Otterlo, Lunteren, Stroe en Wekerom). In dit gebied liggen 4.600 potentiele aansluitingen. 
 
Het eerste deelgebied omvat nog niet de gehele Regio FoodValley. CIF heeft aangegeven dat zij de ambitie heeft om het totale FoodValley-gebied van glasvezel te voorzien. CIF verwacht dat in september 2017 meer duidelijkheid is en kan worden aangegeven hoe en wanneer de volgende clusters in Regio FoodValley kunnen worden aangesloten. 
 
Aandringen 
De wethouders Gerard van den Hengel van de gemeente Barneveld en Leon Meijer van de gemeente Ede zijn erg blij dat CIF nu heeft bekendgemaakt te gaan starten met de aanleg in het aangegeven gebied. "Veel bewoners en ondernemers zijn – anno 2017 – afhankelijk van snel internet en de aanleg van glasvezel is een belangrijke voorwaarde." Regio FoodValley blijft zich inzetten voor het aanleggen van glasvezel in het gehele buitengebied van de regio.  
 
 

Meer berichten