Logo barneveldvandaag.nl


Foto: Albert van Ee

Sportief in Barneveld: BC De Meulewiek

Door Leo Polhuys

KOOTWIJKERBROEK– Tijdens het gesprek met Barneveld Vandaag zit bijna de hele vereniging aan tafel in de kantine van sporthal 't Kamphuis in Kootwijkerbroek. ,,Dat kan, als je een kleine twintig leden hebt, zoals wij,'' zegt secretaris Hennie van Luttikhuizen van badmintonvereniging De Meulewiek.

De club is opgericht in 1980. De meeste leden komen van buiten het dorp. ,,Het sociale en de gezelligheid zijn voor ons erg belangrijk,'' klinkt het als uit één mond.

,,Je bent er eens lekker een avondje uit. Het mooie van badminton is, dat je deze sport tot op hoge leeftijd op recreantenniveau kunt spelen. We zijn niet zo prestatiegericht.''

Dat laatste neemt niet weg dat de vereniging meespeelt in de competitie. In de regio bewegen de Kootwijkerbroekers zich in de middenmoot.

Op 12 april worden de clubkampioenschappen gehouden. Het hele jaar door zijn er sociale activiteiten zoals de feestavond voor clubleden op 18 maart en de gezellige avonden. De wekelijkse speelavond is op woensdag vanaf 20.30 uur.

Variatie         

De club speelt volgens een wisselsysteem, waarbij elke twintig minuten van tegenstander wordt gewisseld. Zo ontstaat variatie in het spel. Een aantal jaren geleden veranderde de telling. ,,Verder is er de afgelopen jaren niet veel veranderd,'' zeggen enkele leden van het eerste uur onder wie Annie Hazeleger.

Een paar meer

Hoewel de club haar kleinschalige karakter wil behouden, zouden er best wat meer leden bij mogen. ,,Een stuk of vijf, zes, dat zou mooi zijn…''

Nieuwsoverzicht

Meer berichten