Logo barneveldvandaag.nl


Oehoe

Oehoe: Asielzoeken bij de SGP

Oef! Daar zijn jullie nog goed mee weggekomen. Geen Nederlandse Trump, geen 'Nexit' of andere doldrieste experimenten. De nieuwe regering wordt zo breed, dat ze niet anders kunnen dan netjes op de winkel passen en geen malligheden gaan verzinnen. Heel Europa haalt even diep adem. Op naar de volgende gevaarlijke passage in Parijs!

Ondertussen zijn er in Barneveld wel duizend stemmen meer naar de SGP gegaan en heeft de VVD er tweeduizend verloren. Ik weet niet zeker, of de SGP begrijpt, wat dat betekent. Die duizend extra kiezers zijn asielzoekers! Die zoeken onderdak bij de SGP omdat ze die betrouwbaar vinden, omdat de SGP staat voor de christelijke waarden en het vertrouwde Nederland.

Maar die mensen gaan rustig op zondag winkelen in Amersfoort hoor! Als het erop aankomt, zullen ze ook 'zelf wel uitmaken', wanneer het tijd is om deze aarde te verlaten. Er zijn in die 4 jaar niet ineens duizend reformatorische christenen bij gekomen in Barneveld!

Ook CDA en ChristenUnie doen er goed aan dit te bedenken. Zoals ooit Luther predikte, dat iedereen persoonlijk met God in contact kan treden - zonder priester, biecht of kerk - zo zit ook de gelovige van vandaag niet te wachten op politici, die zijn of haar eigen verantwoordelijkheid voor God willen inperken met het wetboek in de hand.

Daar zullen de christelijke partijen aan moeten wennen, willen ze het vertrouwen, dat ze nu gekregen hebben, ook vasthouden. Het is prima als je alles wilt doen om ongewenst zwangere moeders terzijde te staan. Maar iemand dwingen om een kind uit te dragen is niets anders dan slavernij! Dat kan niet meer.

De grootste angst van ouder wordende mensen is tegenwoordig, dat er dankzij de medische 'vooruitgang' geen eind aan komt. Dat is de consequentie van de ongebreidelde onderzoeksdrift van de mens. Of het vooruitgang is, weet ik niet, maar het is nu eenmaal zo.

Ook hier kun je als christen van alles doen, maar als je mensen door wetten quasi dwingt om voor de trein te springen, dan behoor je tot de farizeeërs en de schriftgeleerden. Ook hier zou ik zeggen: volg Luther en laat eenieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid tegenover God. Ga er niet tussen zitten.

reageer als eerste
Meer berichten