Logo barneveldvandaag.nl


Foto: Carly Hamoen

Kuikenloop

BARNEVELD - Bij de jubileumeditie (10e keer) van de Kippenren werd zaterdag ook weer het hardloopfestijn voor de kinderen, de Barnies Kuikenloop, gehouden. 

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar verdeeld in 2 groepen (6-9 jaar en 10-12 jaar) konden in 15 minuten zoveel mogelijk rondjes mogen lopen in het centrum van Barneveld. De start en finish waren op het Raadhuisplein en het parcours was 280 meter (achter het gemeentehuis langs). De rondjes konden door familie/vrienden gesponsord worden. Uiteindelijk waren alle kinderen die meeliepen winnaar, winnaar voor Stichting Hulp aan Elkaar!

De opbrengst van deze Barnies Kuikenloop zal namelijk gedoneerd worden aan Stichting Hulp aan Elkaar, dat is de voedsel- en kledingbank in Barneveld. Stichting Hulp aan Elkaar helpt inwoners van de gemeente Barneveld die onvoldoende kunnen voorzien in hun eerste levensonderhoud. Door tijdelijk in voedsel en kleding te voorzien, bieden zij ruimte om orde op zaken te stellen. Naast praktische hulp, bieden zij een luisterend oor en verwijzen ze, waar nodig, door naar andere hulpinstellingen. Door samen te werken met de lokale samenleving en de gemeente, proberen zij mensen te behoeden om nog dieper in de problemen te komen. Elke week maken ruim 100 gezinnen gebruik van deze voedsel- en kledingbank.

Ladies' Circle Barneveld, organisator van de Barnies Kuikenloop, is sinds april 2010 actief en bestaat uit 15 ondernemende dames die naast vriendschap samen evenementen organiseren met als doel geld te genereren voor een (lokaal) goed doel. We dragen Stichting Hulp aan Elkaar een warm hart toe door de totale opbrengst van de Kuikenloop aan deze stichting te schenken.

Reageer als eerste
Meer berichten