Logo barneveldvandaag.nl


RunBikeSwim 2017

Run Bike Swim, sportieve invulling tweede paasdag

De familie Vaessen is een trouwe deelnemer aan de Rub Bike Swim. Voor het derde jaar achtereen is het sportieve gezin op tweede paasdag te vinden nabij het zwembad waar de Run Bike Swim plaatsvindt. In estafettevorm gaat het team proberen zoveel mogelijk rondes in anderhalf uur af te leggen. Moeder Henny gaat hardlopen, vader Nic en zoon Ilan (9) gaan fietsen en dochter Yanou (11) gaat samen met haar vriendin Meia Stam zwemmen.

Door Ellen van der Roest

VOORTHUIZEN - Hoewel Ilan en Yanou nog heel jong zijn, doen ze al voor de derde keer mee aan het evenement. "We zijn lid van de drie verenigingen die het evenement organiseren, dus we besloten meteen mee te doen", legt Henny uit. Yanou was de eerste keer het enige kind tussen de zwemmers en vond het nog wel spannend, omdat ze samen zwemmen gezelliger vond, besloot ze de tweede keer Meia mee te nemen. Ook deze derde keer gaan de dames samen de uitdaging aan. De laatste keer werden vier volle rondes Run Bike Swim in anderhalf uur afgelegd. Ilan heeft voor deze keer een doel gesteld. "Deze keer willen we vijf rondes halen", zegt Ilan stellig. "De meiden hebben hard getraind, dus daar is wel winst te halen", meent Henny. Meia en Yanou hebben er wel zin in. "Onze zwemmeesters doen ook mee, maar daar zullen we wel niet van winnen", lacht Yanou.

Nic heeft er wel vertrouwen in. "Er zit een stijgende lijn in hoor, maar we doen vooral mee voor de gezelligheid. Meedoen is belangrijker dan winnen. Het is gezellig, we zijn lekker actief bezig en ik vind het leuker dan bijvoorbeeld een meubelboulevard bezoeken op tweede paasdag", lacht Nic. Daar is Ilan het helemaal mee eens. "Het is leuk om een keer wat anders te doen.''.

Run Bike Swim is georganiseerd door De Veluwerenners, Loopgroep Voorthuizen en Zwemvereniging DWK. Meedoen op 17 april kan nog steeds. Men kan per team inschrijven of individueel, dan wordt er gekeken of er een team gemaakt kan worden. Inschrijven kost 7,50 euro per team en kan via inschrijven.rbsvoorthuizen@kpnmail.nl. Het begint om 13.30 uur op het terrein rond het zwembad. Roparunteam Continental Loopgroep Voorthuizen verzorgt koffie en thee voor de toeschouwers. En de deelnemers kunnen tijdens of na de Run Bike Swim tegen een vergoeding worden gemasseerd. Opbrengsten hiervan gaan naar Roparunteam Continental Loopgroep Voorthuizen

Reageer als eerste
Meer berichten