Logo barneveldvandaag.nl


Oehoe

Oehoe: Hoe helpen we de boer...

Als het ambacht van het maken van harnassen vandaag de dag nog zou bestaan, zou het CDA voor de harnassmeden in de bres springen. Een verbod op vaak fatale riddertoernooien zat er dan niet in, want dat zou die branche "onevenredig hard treffen". Nee, de ridders moesten hun "eigen verantwoordelijkheid nemen" en verende harnassen met airbags vragen en via de marktwerking zouden de harnasmakers aan die vraag voldoen.
Lijkt leuk, zo'n houding, maar die harnasmakers hadden daar niks aan gehad. Hun beroep is uit de tijd. Ze kunnen beter iets anders gaan doen. Maar dat gaat het CDA ze niet vertellen…
Een typisch voorbeeld van doodknuffelen. De visserij, de landbouw, de auto-industrie bij de oosterburen… ze worden door christen-democraten gesmoord in goede bedoelingen. Je kunt een man met een been wel ondersteunen bij het lopen, maar dat heeft geen zin, als hij zich op een doodlopende weg bevindt.
En het ergste is, dat die man verder van huis raakt: je zit met die 'hulp' nieuwe initiatieven en alternatieve oplossingen in de weg! Doordat CDA (en VVD) vriendelijk voor hun cliëntèle willen zijn, houden ze noodzakelijke regels tegen en verpésten daarmee de markt voor ondernemers, die echt iets willen ondernémen.

Als je boeren met mestoverschot, antibiotica en veel te krappe stallen de hand boven het hoofd blijft houden, wordt het nooit wat met dat gezonde en diervriendelijke varkensvlees. Uiteindelijk help je zo de hele Nederlandse landbouw de afgrond in.
Wat die wethouder De Kruijf (SGP) van jullie presteert, is helemaal een gotspe. Als het om fijnstof gaat, zouden boeren met vrije-uitloopkippen niet door de overheid bevoordeeld mogen worden! Kijk. dan wordt ie ineens wakker! Niks is te gek in de landbouwsector, die vooral de ruimte moet krijgen om krankzinnig veel dieren op elkaar te proppen, ze vol te stoppen met antibiotica en krachtvoer. Wilde dieren als nertsen in kooitjes stoppen... het kan allemaal. Maar stel je voor, dat de vooruitgang door de overheid wordt ondersteund! Wat oneerlijk naar die sukkelaars, die achterlopen!
Met zulke kortzichtige bestuurders heeft de landbouw geen vijanden meer nodig om naar de ratsmodee te gaan.

reageer als eerste
Meer berichten