Logo barneveldvandaag.nl


Foto: Carly Hamoen

Vuilnisauto's ook als actievoertuig onderweg

BARNEVELD - Sinds vanmorgen rijden de eerste afvalinzamelingswagens met nieuwe slogans door de wijken en kernen van de gemeente Barneveld. De wagens brengen in woord en beeld ieder een specifieke afvalsoort onder de aandacht. Dit markeert de start van een campagne rondom het scheiden van afval. Wethouder Didi Dorrestijn-Taal gaf het startsein voor deze campagne bij de gemeentewerf, op het moment dat de auto's beginnen aan hun dagelijkse route. 
 
De gemeente heeft in 2016 de strategienota Huishoudelijk Afval vastgesteld. Het doel is dat er meer afval gescheiden wordt. In 2016 werd 59 procent afval gescheiden in gezameld, in 2020 moet dat 75 procent zijn. Momenteel bereidt de gemeente maatregelen voor om het apart inzamelen van verschillende afvalsoorten zo makkelijk mogelijk te maken voor inwoners. Na de zomer ontvangen alle inwoners een Afvalkrant, met alle informatie over het nieuwe afvalbeleid. De informatievoorziening rondom de vernieuwde afvalinzameling zal op social media herkenbaar zijn via de hashtag #barneveldschoon.   
 
De wagens worden in twee rondes voorzien van nieuwe beeldmerken. Op vrijdag 19 mei zullen de laatste wagens worden voorzien van nieuwe stickers.  

Reageer als eerste
Meer berichten