Logo barneveldvandaag.nl


Succesvolle aaidag op Nieuw Avondrust

VOORTHUIZEN - Bewoners van Nieuw Avondrust hebben een hele ochtend lang tientallen dieren van zorgboerderij Klein Essen uit Kootwijkerbroek mogen aaien en knuffelen. De aaidag is voor de tweede keer georganiseerd na een succesvolle editie in 2016.

Twee leplammetjes, Nieuw Zeelander konijn met jonkies, een geit, kippen met kuikentjes, duiven, cavia’s, een hond en maar liefst zes labrador- puppies; tal van dieren van zorgboerderij Klein Essen uit Kootwijkerbroek werden voor een ochtend verplaatst naar Nieuw Avondrust.

Bewoners van het woonzorgcentrum, van de in- en aanleunwoningen, van Molenveen, van het gloednieuwe appartementencomplex tegenover Nieuw Avondrust en geïnteresseerde mensen van buitenaf kregen de kans om deze dieren te aaien, knuffelen en op schoot te nemen. Medewerkers en vrijwilligers namen de dieren zelfs onder de arm om naar de verpleegunit te gaan en ook de bewoners, die hun appartement niet kunnen verlaten te verblijden met een bezoekje.

‘Prachtig die dieren’

De bewoners knuffelden en aaiden erop los. Herinneringen aan vroegere huisdieren of schapen, die ze zelf altijd op hun eigen boerderij hielden, komen naar boven. “Ik vind het prachtig al die beesten. Echt heel leuk dit”, zegt mevrouw Druijff enthousiast. Mevrouw Gomes (99) zou het liefst een Siamese kat in haar appartement houden, maar dat zit er helaas niet in. Ze is zichtbaar ontroerd van een paar uurtjes contact met een lief hondje na een moeilijke periode.

Match tussen Nieuw Avondrust en Klein Essen

“Dit initiatief is vorig jaar tot stand gekomen door een match tussen Klein Essen en Nieuw Avondrust gemaakt op de beursvloer van Welzijn Barneveld. Omdat dit vorig jaar zo goed bevallen is, hopen wij dit nu jaarlijks te herhalen”, legt Edith Waaijenberg, coördinator vrijwilligers Nieuw Avondrust uit.

reageer als eerste
Meer berichten