Logo barneveldvandaag.nl

Dreng: Senior in jeugddorp De Glind

DE GLIND - Niet alleen jongeren wonen in het Jeugddorp. Op de kinderboerderij in het Jeugddorp woont met recht ook een senior: het oude Fjordenpaard Dreng.  De ruin (gecastreerde hengst) Dreng is woensdag 34 jaar geworden.

Honderden kinderen hebben op Dreng leren paardrijden. Dreng is altijd super vriendelijk en meevoelend geweest. Kinderen die angstig waren heeft, hij heel rustig op zijn rug gedragen. Jongeren die al goed konden paardrijden kon hij met capriolen nog even verrassen. Ook volwassenen hebben leren paardrijden op dit bijzondere paard.
Bij de kinderfeestjes en bij een ritje op rug bij schoolreisjes was Dreng altijd favoriet.

Dreng is echt oud, doordat Dreng bijna geen tand meer in zijn mond heeft, krijgt hij speciaal senioren-slobber.De hele dag door mag hij tussen het publiek lopen om te grazen, terwijl de andere paarden op stal staan.
Dreng is nu al jaren met pensioen.
Drie jaar geleden had Dreng een zware Kerstavond: hij had koliek en was even onbereikbaar; daarbij kwam een ruis bij het hart. Volgens de dierenarts was het de vraag of hij het zou halen!

Nog steeds is Dreng op de kinderboerderij, soms maakt hij nog een drafje naar de wei met de andere paarden. Of Dreng nog lang bij de kinderboerderij blijft is de vraag, hij wordt hard minder. Mogelijk komt hij ook nu nog verrassend uit de hoek, zoals het een eigenwijze fjord betaamt.
 

reageer als eerste
Meer berichten