Logo barneveldvandaag.nl


Sandra Vanreys Trio
Sandra Vanreys Trio

Countryland viert jubileum met concert

VOORTHUIZEN - Countryland, het country en bluegrass radio programma bij VOC Lokaal, bestaat dit jaar 20 jaar en heeft zijn 1000e uitzending gemaakt. Deze momenten wil men niet zomaar voorbij laten gaan. Aan de vooravond van de EWOB te Voorthuizen wordt er daarom een gezellige avond gehouden in het Trefpunt in Voorthuizen. De daarbij optredende artiesten zijn het Sandra Vanreys trio en de Blue grass boogiemen, Het Countryland jubileumconcert zal op woensdag 24 mei plaats vinden.

Country

In het verleden was er bij de landelijke omroepen nog gelegenheid om wekelijks naar een Country programma te luisteren op de radio, maar jammer genoeg vonden o.a. de Tros, NCRV, EO en KRO het niet meer nodig om deze groep mensen te voorzien van hun geliefde muziek.

De lokale omroepen sprongen in dit gat met een stel zeer enthousiaste presentatoren die het wel de moeite vonden om de luisteraars wekelijks deze mooie muziek te laten horen, met ieder zo zijn of haar eigen stijl binnen de Country muziek.

Zo ook in de gemeente Barneveld bij de lokale zender Radio Barneveld. Op 11 februari 1997 werd een Country programma geboren genaamd "Countryland", wat toen nog bestond uit 2 man. Technicus Jacob van Ark en presentator Timen van Ark zorgde wekelijks voor een 1 uur durende show, niet veel later uitgebreid naar 2 uur. Jaar voor jaar groeide de muziek mogelijkheden. Eerst alleen maar Country muziek maar daarna ook aangevuld met aandacht voor Bluegrass muziek en het aantal gedraaide liedjes is dus niet meer te overzien.

Het aantal medewerkers groeide mee. Wat toen begon met 2 man is tot op heden uitgroeit tot een team van 10 man. Twintig jaar lang met wat kleine onderbrekingen en dus nu het mooie aantal van 1000 uitzendingen.

Het Countryland jubileumconcert zal op woensdag 24 mei plaats vinden. De zaal is open om 19.30, het feest begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Voor deze avond is de entree € 5.00 p.p. De locatie is het Trefpunt Roelenengweg 25 in Voorthuizen. Iedereen is welkom, maar VOL is VOL.Voor meer informatie of het bijwonen van een radio-uitzending verwijs ik u graag naar www.countryland.nl.

 
 

De zaal is open om 19.30, het feest begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Voor deze avond is de entree € 5.00 p.p. De locatie is het Trefpunt Roelenengweg 25 in Voorthuizen. Iedereen is welkom, maar we geven u mee, kom op tijd, want: VOL is VOL.

reageer als eerste
Meer berichten