Logo barneveldvandaag.nl


Het belangrijkste Europese Bluegrass Festival opnieuw in Voorthuizen

VOORTHUIZEN - Het belangrijkste Europese Bluegrass Festival - EWOB Bluegrass - vindt van 25 tot en met 27 mei opnieuw plaats in Voorthuizen.

Ieder jaar in mei komen muzikanten en bezoekers uit heel Europa naar Voorthuizen om zich onder te dompelen in de Bluegrass. Deze aanstekelijke akoestische muziek komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar heeft in Europa ook een draai gekregen door vele lokale invloeden.

Kern van het festival zijn de podiumoptredens die plaatsvinden in Dorpshuis 't Trefpunt. De beste Bluegrass bands van Europa strijden hier voor de Europese Bluegrass band awards, aangemoedigd door een enthousiast publiek waarvan een groot deel tijdens de pauzes zelf de instrumenten ter hand neemt en meespeelt.

Daarnaast worden er dagelijks workshops gegeven door gerenommeerde Europese en Amerikaanse Bluegrass muzikanten met instrumenten zoals gitaar, banjo, mandoline of dobro.

Camping

In de omgeving van  't Trefpunt is een gezellige camping ingericht waar muzikanten en bezoekers van het festival kunnen kamperen en de hele dag naar hartenlust muziek kunnen maken of beluisteren. En ook binnen in het gebouw gaat het tot in de kleine uurtjes door: overal staan groepjes te musiceren en speelt men samen in zogenaamde 'jams'.

Het European World of Bluegrass festival is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van muziek houdt. Breng familie, vrienden en muziekinstrumenten mee!

Data:                                   25, 26 en 27 mei

Programma:                       dagelijks van 12:00 tot 01:00 uur

Podiumprogramma:         dagelijks van 14:00 tot 24:00 uur

Locatie:                               't Trefpunt, Roelenengweg 25, Voorthuizen

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.ewob.eu
 

reageer als eerste
Meer berichten