Logo barneveldvandaag.nl


Oehoe

Oehoe: Waar niet is verliest de kiezer

Jammer beste Barnevelders! Die Engelse bedrijven, die Gerard van den Hengel naar de Harselaar had gehaald, die komen niet! Maar troost jullie: naast Barneveld zitten ook Amsterdam, Frankfurt en Parijs chagrijnig te kijken nu de Brexit van de baan is.

Natuurlijk gaat geen politicus dat nu openlijk zeggen, maar met een lek in de bodem wordt het geen 'rule the waves' voor de uitvarende Britannia. De pienteren onder u hebben dat lek al gezien: Noord-Ierland. De regering in Londen is afhankelijk van een soort ChristenUnie, die par tout geen grens tussen Ierland en Noord-Ierland wil. Dan kun je net zo goed alle grenzen open houden. Uittreding uit de Europese Unie betekent dan alleen nog maar, dat je meedoet zonder in Brussel iets te zeggen te hebben.

Maar ja, dan moet die stoere mevrouw May de Britten - of in dit geval liever 'de Engelsen' - dus gaan vertellen, dat het 'm niet gaat worden met die beloofde uittreding. "Lieve kinderen, het wordt toch een bruine boterham vandaag want de frituurpan is stuk".

Het is lang geleden, dat een westerse leider durfde zeggen, dat waar niet is de kiezer z'n recht verliest. Wie durft er tegen Voorthuizen te zeggen 'geen windmolens, geen stroom'? In maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Het nieuwe zwembad is er nu. Eens kijken, welke verkiezingsbelofte er dit keer kan worden binnengeharkt voor Voorthuizen!

Het zal wel een 'zachte' Brexit worden zonder praktische consequenties. Net zoiets als Rutte met z'n Oekraïne-referendum. Als hij een vent was geweest, dan had hij van tevoren gezegd, "jullie mogen een referendum houden, maar de buitenlandse politiek, die maakt de regering uiteindelijk zelf". Daar wordt ze ook voor betaald. Daarvoor is er een ministerie van BZ, zijn er overal ambassades en diplomaten én een netwerk van spionnen. Die zijn er niet om opa uit zijn volkstuintje te plukken om even een oordeel over een vuistdik verdrag met Oekraïne te geven.

Zonder windmolens heeft dat glasvezelnetwerk voor Voorthuizen ook geen zin, want dan doen de daarop aangesloten apparaten het niet. Je kunt ook een aantal maisakkers vervangen door velden met zonnepanelen, maar daar zal ook wel weer iemand tegen zijn...

reageer als eerste
Meer berichten