Logo barneveldvandaag.nl


Barneveld in Beeld

BiB: Kleine meesjes worden groot

"Naast mijn voordeur heb ik een nestkastje hangen, waarin dit jaar een koolmezenfamilie nestelt", zegt  Ineke Meijboom, die daar een reportage van maakte.

"Ik heb het hele proces van nestelen tot uitvliegen met zoveel plezier en opwinding gevolgd, alsof het mijn eigen kindjes waren. De hapjes werden ook steeds groter naarmate de dagen verstreken. Ondertussen goed mijn 2 katten in de gaten houdend en ze soms binnen houdend zelfs."

Vorige week heeft ze er eentje zien uitvliegen: "Vanuit mijn slaapkamerraam heb ik er goed zicht op en kan ik met mijn inzoomcamera lekker dichtbij komen. Tussen 7 en 8 uur stond ik al uit het raam te hangen, en kon een van de eersten (volgens mij is er gister ook al stiekem eentje uitgevlogen) zien uitvliegen, wat schattig!"

"Eerst voorzichtig door het gaatje naar buiten glurend, vliegoefeningen binnenin het huisje maken, dan weer op de rand van het gaatje naar buiten kijken om tenslotte de sprong te wagen en de krentenboom erboven in te fladderen. Geniet maar mee als je zin hebt."

Reageer als eerste
Meer berichten