Logo barneveldvandaag.nl

Internationaal improvisatietalent bespeelt Paradijsorgel

Organist Geerten Liefting verzorgt op donderdagavond 3 augustus het derde concert in de orgelzomerserie van de Oude Kerk. Liefting kreeg internationale bekendheid door zijn muzikale prestaties tijdens improvisatieconcoursen. Het programma van het concert bevat uiteraard een improvisatie, maar ook werken van Johann Sebastian Bach, Louis Couperin en Dietrich Buxtehude. Door een videoverbinding is het mogelijk om de organist niet alleen te horen maar ook te zien spelen.

Het concert begint met de Fantasie en fuga in g van Johann Sebastian Bach, een machtig muziekstuk waarin alle registers van het orgel open worden getrokken. Liefting vervolgt het programma met de Triosonate in G van Bach en drie muziekwerken van Couperin. Vervolgens klinkt er een improvisatie. Het concert wordt afgesloten met de Praeludium e-moll van Buxtehude. Het volledige concertprogramma is te lezen op de website www.intermezzobarneveld.nl

Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is zeven euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop van het concert is er gratis iets te drinken voor alle aanwezigen en is er gelegenheid om na te praten. Het volgende concert in de orgelzomerserie vindt plaats op 10 augustus en wordt verzorgd door Evert van de Veen.

Reageer als eerste
Meer berichten