Logo barneveldvandaag.nl


Orgelconcert door André van Vliet in Zomerserie

VOORTHUIZEN - André van Vliet geeft het vijfde orgelconcert in zomerserie Voorthuizen, dit zal op zaterdag 12 augustus gebeuren in de Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer visueel te volgen.

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Lessen volgde hij bij Gijsbert Lekkerkerker en de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium André bij Nico van de Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald.

Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Hij speelde voor radio en TV en maakte 7 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evangelisch Lutherse kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward, de Loolaankerk te Apeldoorn, de Lebuïnuskerk te Deventer en de Elisabethkirche in Marburg (Duitsland). Evenals op de CD’s pronken bij de concerten – naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré – ook de grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren. Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale” handreiking, alsmede een aantal promotie-activiteiten. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de werkelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten. Het programma in Voorthuizen vermeld werken van W. Faulkes, J.S. Bach, C. Saint-Saens, Ch. M. Widor, A.W. Ketelbey, D. Bédard en M. Monnikendam.

De entreé bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis). Het concert begint om 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een gratis kopje koffie.

Reageer als eerste
Meer berichten