Logo barneveldvandaag.nl


Evert van de Veen bewerkte zelf een compositie van Vivaldi voor orgel. De première vindt plaats tijdens de afsluiting van de zomerserie. (eigen foto)

Première tijdens orgelconcert Evert van de Veen

VOORTHUIZEN -  Zaterdag 19 augustus geeft Evert van de Veen het laatste orgelconcert in de zomerserie 2017 van de Gereformeerde Kerk te Voorthuizen. Dat doet hij door het spelen van een 'verzoekprogramma'.  Eén van de verzoeken was een werk van Antonio Vivaldi, oorspronkelijk gecomponeerd voor twee trompetten, strijkers en basso continuo. Evert van de Veen heeft deze driedelige compositie bewerkt voor orgel solo.

Voor het afsluitende concert zijn diverse verzoeken ingediend bij Evert van de Veen. Daarmee heeft hij een mooi afwisselend programma samengesteld. Onder andere klinken composities G. Böhm, L. Boëlmann, M.C. Festing en C. Dethier. Ook zal Evert een drietal eigen koraalbewerkingen spelen. Maar dus ook de door van der Veen zelf bewerkte compositie van Vivaldi, die daarmee een première beleeft in de kerk te Voorthuizen. 

De toegangsprijs voor het concert in Voorthuizen bedraagt € 6,- (kinderen tot 15 gratis). Het concert begint om 19.30 uur. De verrichtingen van de organist zijn via de beamer te volgen.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten over het concert onder het genot van een gratis kopje koffie.

Reageer als eerste
Meer berichten