Logo barneveldvandaag.nl


Foto: Zorggroep ENA

35 medewerkers Zorggroep ENA geslaagd

BARNEVELD – Het Dorpsplein in Ruimzicht was deze week het toneel van een feestelijke bijeenkomst. 35 medewerkers van Zorggroep ENA zijn geslaagd na een intensief opleidingstraject. Ze zijn met succes geslaagd als helpende, verzorgende IG, verpleegkundige of HBO praktijkopleider.

Bovendien heeft een van de medewerkers haar opleiding succesvol afgerond waardoor zij nu professioneel casemanager dementie is. Sommige medewerkers hebben er trajecten van meer dan twee jaar opzitten, zoals wanneer je bijvoorbeeld van verzorgende tot verpleegkundige bent opgeleid. Deze week is de eerste lichting in het zonnetje gezet. Volgend jaar volgt een tweede groep opgeleide medewerkers. 

Complexer
Mieke van Beem, manager Zorg & Behandeling: "De zorg wordt steeds complexer. Ouderen komen steeds later in een zorginstelling terecht met zwaardere problematiek. Als antwoord op de zorg die steeds professioneler wordt, investeren wij flink in opleidingen en dus kwaliteitsniveau van onze medewerkers. Met het aanbieden van een opleiding ben je ook beter in staat om medewerkers aan je organisatie te binden."

Carrièreperspectief
Zorggroep ENA heeft eerder al de ENA Academy opgericht. Medewerkers krijgen een volledig carrièreperspectief door te kiezen voor BBL, beroepsopleiding in de vorm van  werkend leren, en zich zo steeds verder te  specialiseren binnen hun vak.  

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox