Logo barneveldvandaag.nl


Dam Vereniging Voorthuizen verliest nipt van Lent

VOORTHUIZEN - Dam Vereniging Voorthuizen (DVV) heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met het kleinst mogelijk verschil verloren van Damclub Lent. Waar DVV vorig seizoen nog startte met vijf overwinningen op een rij, heeft zij nu al een nederlaag geïncasseerd. Een drietal combinaties konden niet meer worden weggepoetst.

Als eerste was het Jaap van Hierden jr. die in het middenspel werd verrast door een slagzet. Hij had een goede stand opgebouwd, maar vergat de combinatieve dreiging te pareren. De tegenstander maakte hier gretig gebruik van. Op het naastgelegen bord had Henri van Hierden veel tijdvoordeel behaald tegen de enige dame van het Lentse gezelschap. Het leek erop ze hieronder zou bezwijken, maar het was juist Henri die een eenvoudige combinatie over het hoofd zag. De achterstand werd nog groter toen invaller Jelte van Lokhorst in een "twee om drie" naar dam liep. Jelte kon direct opgeven en DVV keek tegen een grote achterstand aan.

Remise
Gelukkig kon al vrij snel de eerste tegentreffer genoteerd worden. Erwin van Hierden speelde een risicovolle centrumomsingeling waarin z'n tegenstander niet de scherpste variant koos. Erwin zette z'n tegenstander verder onder druk en kon middels een bekend hielslagje de buit binnen halen. Ook Jaap van Hierden sr. speelde een goede partij. De op papier veel sterkere tegenstander kon geen vat krijgen op het spel van Jaap, waarmee Jaap als enige van de avond een blauwtje kon noteren. Een blauwtje is een prestatie wanneer er remise wordt gespeeld tegen een speler die 200 ratingpunten of meer heeft.

Debuut
Nieuw in het achttal van DVV is Henk Timmer uit Putten. Bij zijn debuut kwam Henk moeizaam uit de opening en leek hij onder de druk te bezwijken. Hij vond echter net de goede voortzetting, waarmee hij zijn eerste punt voor DVV binnen haalde. Een partij die de hele avond gelijk op ging was van Aalt van de Kuilen. Er kwam wel een spannende hekstelling op het bord, maar het evenwicht werd nooit verbroken. Een remise was dan een logische uitslag. Als laatste was Stijn Overeem nog bezig. Alhoewel hij in het middenspel onder druk kwam te staan, worstelde hij er toch een lichtvoordelig eindspel uit. In de vijf tegen drie eindspel bouwde zijn tegenstander het niet handig op en kon Overeem heel slim achterlopen. De tegenstander had geen goed tempo en kon opgeven. Het mocht echter niet meer baten voor de teamuitslag. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen de kampioen van vorig seizoen, DV VBI Huissen. Ook de spelers van Huissen wisten de eerste ronde niet schadevrij uit te komen. Het zal dan ook een spannende wedstrijd worden.

Uitslagen
DC Lent 1 - DV Voorthuizen 1 9 - 7
1 Gert van Willigen - Erwin van Hierden 0 - 2
2 Joppe Lemmen - Stijn Overeem 0 - 2
3 Eep van Manen - Aalt van de Kuilen 1 - 1
4 Sanders Spaans - Jaap van Hierden 2 - 0
5 Denise van Dam - Henri van Hierden 2 - 0
6 Edgar Hartman - Jaap van Hierden sr. 1 - 1
7 Stef Migchelbrink - Henk Timmer 1 - 1
8 Sammy Amusah - Jelte van Lokhorst 2 - 0

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox