Logo barneveldvandaag.nl


Eigen foto

Feest bij 25-jarig Ruimzicht

BARNEVELD - Het is de hele week feest bij Ruimzicht. Het woonzorgcentrum bestaat precies 25 jaar, twee collega's zijn 25 jaar in dienst én acht vrijwilligers zetten zich al 25 jaar belangeloos in. Er zijn diverse activiteiten op touw gezet.

Bewoners, medewerkers, vrijwilligers (en hun partners), cliënten van de dagverzorging, Raad van Toezicht en de Cliëntenraad; circa 80 mensen zijn aanwezig op het versierde Dorpsplein in Ruimzicht bij de aftrap van de feestweek. Bestuurder Arjan Kiers: "In 1992 is het dan eindelijk gelukt om Ruimzicht op te richten. Heel bepalend is de ontwikkeling geweest van zorgcentrum naar verpleeghuis. Denk hierbij aan kleinschalig wonen en de participatie van families. Die driehoek van ENA-medewerkers, familie en vrijwilligers rondom bewoners is steeds belangrijker geworden." Mevrouw Ineke Spaans, vanaf de prille start betrokken vanuit bestuur en als vrijwilliger, blikt terug op 25 jaar geschiedenis: "Het viel niet mee om Ruimzicht op te richten. Twee keer werd de subsidiekraan dichtgedraaid. Toen het verzorgingshuis opende in 1992 zat het al snel vol. De bewoners van nu vragen méér zorg en aandacht. Er is veel hulp nodig van medewerkers en vrijwilligers en die krijgen we ook gelukkig. Ik hoop dat het blijft zoals het nu is en wens Ruimzicht nog vele mooie jaren toe."

Eenheid
Sandra Davelaar en Ida Atema werken nu allebei 25 jaar bij het bedrijf als verzorgende en worden flink in het zonnetje gezet en geprezen om hun inzet en betrokkenheid. Ook acht vrijwilligers, die al 25 jaar optrekken met deze zorginstelling mogen naar voren: ze strijken, bemannen de receptie, bakken wafels, maken een ommetje met de bewoners, schrijven mee aan het zogenaamde 'Ruimzichtlied', breien voor het goede doel, schenken koffie, serveren de maaltijd en nog veel meer. Zonder hun inzet is een zorginstelling nergens. Naast bloemen, een enveloppe en een roos van de Cliëntenraad ontvangen de jubilarissen en vrijwilligers een prachtig bronzen beeldje met als boodschap 'welzijn in verbondenheid'. Precies waar zorggroep ENA voor staat; eenheid en verbondenheid.

Borrel
In deze feestweek is er onder andere nog een speciale feestavond, een muzikaal optreden en een borrel voor medewerkers. Tot slot is in de activiteitenruimte een openbare expositie van oude foto's en krantenknipsels over Ruimzicht. Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De bewoners in en rond het woonzorgcentrum staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving. Een plek om fijn te wonen én te werken. Het gevoel van samen zijn.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox