Logo barneveldvandaag.nl


eigen foto

Burgemeester opent nieuwe scholen in Barneveld

BARNEVELD - Burgemeester Asje van Dijk heeft maandag het nieuwe scholencomplex aan de Van Schothorststraat 20/22 in Barneveld geopend. In het gebouw zijn twee basisscholen, twee peuterspeelzalen en een buitenschoolse opvang gevestigd.

Na een welkomstwoord van Arco van Houwelingen, directeur van de protestants-christelijke basisschool De Fontein, was de eer aan de burgemeester en zijn wethouder om de openingshandeling te verrichten. De scholen hadden daar een bijzondere gast bij uitgenodigd: een oehoe vloog over de kinderen en hun ouders met de sleutels naar wethouder Didi Dorrestijn. Samen met de burgemeester opende zij de deuren van De Fontein en de Prins Willem Alexanderschool.

Burgemeester
Even daarvoor zei de burgemeester tegen de kinderen: "Ik ben blij dat jullie mij hebben uitgenodigd om jullie school te openen. Het is feest vandaag! Ik ben ook blij dat De Fontein én de Prins Willem Alexanderschool allebei in dit nieuwe schoolgebouw zitten. Het is zo mooi geworden… Als de mensen uit Barneveld terug naar school zouden gaan, dan zouden ze vast hier naartoe willen!"

Huiselijke sfeer
Na de officiële opening kregen de burgemeester en de wethouder een rondleiding door het gebouw. Naast lokalen, peuterspeelzalen en een gezamenlijk speellokaal met tribune heeft het complex ook een buitenschoolse opvang (BSO). Jannet van Viegen, locatieleider van de BSO: "Bij de inrichting van deze BSO hebben ouders meegedacht hoe een BSO er uit zou moeten zien. Daar kwam naar voren dat het niet te schools maar juist een huiselijke sfeer zou moeten hebben. En dat is gelukt! We hebben een chillhoek, waar kinderen na een drukke schooldag even bij kunnen komen. We hebben een speelhuis waar ze tot spel worden uitgedaagd. En we hebben een keuken waar de leidster samen met de kinderen kan koken en bakken. Daarmee hebben we een omgeving gemaakt die lijkt op de huiskamer thuis." Dat de BSO in hetzelfde gebouw zit als de school ziet BSO-leidster Tamara Grootjans als een groot voordeel: "Ik haal ze op uit de klas, hoor van de meester of juf hoe het overdag is gegaan en ze blijven in dezelfde veilige omgeving. Een plek die ze al kennen en waar hun ouders ze na hun studie- of werkdag weer ophalen." 

Duurzaam
Het gebouw is met zonnepanelen en een warmte- en koudeopslag bijzonder duurzaam. In de gezamenlijke hal waar beide schooldeuren op uitkomen is op een monitor de hoeveelheid opgewekte energie te zien. Ook de rest van de week is het feest rond het nieuwe gebouw. Met een pannenkoekenfeest, een freerundemonstratie en een feest voor de buren zal de school de opening uitgebreid vieren.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox