Logo barneveldvandaag.nl


(eigen foto)

Crescendo ontvangt muziekinstrumenten van Rabofonds

VOORTHUIZEN - Het fanfare orkest van Muziekvereniging Crescendo tobde al een geruime tijd met een 45 jaar oude en slecht spelende baritonsaxofoon. Ook het technisch speelbereik liet te wensen over. Daarnaast had de es-basspeler een tijdelijk leeninstrument in gebruik, welke weer retour moest naar de eigenaar. Hoewel de vereniging met verschillende acties geld bij elkaar had weten te sprokkelen, was het nog steeds onvoldoende voor de aanschaf van deze peperdure muziekinstrumenten.

Daarom is contact gezocht met het Rabofonds en een aanvraag met motivatie ingediend. Het Rabofonds besliste positief over deze aanvraag.
Woensdagavond tijdens de repetitie van het fanfareorkest was het zover. Gert van Loenen als vertegenwoordiger van het Rabofonds en Trudy Doornhof namens het marktteam Voorthuizen van de Rabobank lieten de al zo lang gekoesterde wens in vervulling gaan. De leden van Crescendo die deze instrumenten bespelen werden volkomen verrast.

Zowel de Rabobank als Crescendo staan midden in de (lokale) samenleving. Het fonds onderkent de prachtige muzikale prestaties van het fanfareorkest. Ook de mooie en uitgebreide jeugdopleiding van Crescendo, in eigen beheer en ook op de basisscholen dwingt bewondering af en was mede aanleiding voor de toekenning. Kortom Crescendo is bijzonder ingenomen met deze prachtige geste van het Rabofonds. 

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox