Logo barneveldvandaag.nl


De burgemeester tijdens de opening van een nieuw scholencomplex. Foto: De Fontein

Burgemeester voorgedragen voor herbenoeming

BARNEVELD - De gemeenteraad heeft vanavond unaniem besloten om burgemeester Asje van Dijk bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor herbenoeming voor te dragen. De herbenoeming geldt voor een periode van zes jaar.

Van Dijk werd op 8 december 2011 geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van Barneveld voor een periode van zes jaar. Het is mogelijk een burgemeester voor een nieuwe periode van zes jaar te herbenoemen. Met het oog daarop zijn de afgelopen periode verschillende gesprekken gevoerd tussen de burgemeester en een delegatie van de gemeenteraad, de vertrouwenscommissie.

De eensgezinde conclusie was "dat het voor de gemeente Barneveld goed is de heer Van Dijk voor een volgende periode te herbenoemen", aldus de heer Koos van der Tang, voorzitter van de vertrouwenscommissie. "De heer Van Dijk is een (daad)krachtig bestuurder. Hij behartigt de belangen van Barneveld op een uitstekende manier – in het bijzonder ook als het gaat om zijn contacten met 'buiten': met inwoners, met instellingen, met bedrijven en met andere overheden." Burgemeester Van Dijk heeft aangegeven de herbenoeming te zullen aanvaarden.

De voordracht van de gemeenteraad wordt naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd. De minister neemt binnenkort een besluit waarna de Kroon (de Koning en de regering) de herbenoeming van Van Dijk naar verwachting bekrachtigt.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox