Logo barneveldvandaag.nl


Een wildobservatieplaats. Staatsbosbeheer wil aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo een nieuwe wildobservatieplaats bouwen. Wild kijken is iets magisch en veel bezoekers komen ervoor naar de Veluwe.
Een wildobservatieplaats. Staatsbosbeheer wil aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo een nieuwe wildobservatieplaats bouwen. Wild kijken is iets magisch en veel bezoekers komen ervoor naar de Veluwe.

Inzameling voor observatieplaats

HOOG BUURLO - Staatsbosbeheer wil aan de Alverschotenseweg bij Hoog Buurlo een nieuwe wildobservatieplaats bouwen. Wild kijken is iets magisch en veel bezoekers komen ervoor naar de Veluwe. Het huidige wildkijkscherm biedt onvoldoende plaats aan de vele bezoekers die hier komen genieten van een blik op edelherten en wilde zwijnen. Om de benodigde financiële middelen bijeen te krijgen, is Staatsbosbeheer een crowdfundinsgactie gestart. In mei volgend jaar moet de nieuwe wildobservatieplaats worden geopend voor publiek.

Een wildobservatieplaats is een locatie waar bezoekers vanachter een wildkijkscherm kunnen genieten van het Veluwse wild. Bezoekers kunnen hier de wilde dieren spotten in hun eigen leefgebied. Door het scherm storen de dieren zich niet aan de bezoekers. Het huidige wildkijkscherm is een populaire locatie omdat het wild zich hier vaak laat zien. Het kan echter de vele bezoekers niet meer aan.
Om ook deze beleving in de toekomst te bieden, is een nieuw wildkijkscherm nodig. Belangrijke voorwaarde voor de nieuwe wildobservatieplaats is dat deze rolstoeltoegankelijk wordt.
Zo kan iedere bezoeker op de Veluwe in de toekomst van deze bijzondere plek genieten. Via het Buitenfonds is boswachter Laurens Jansen gestart met een crowdfundingsactie om geld in te zamelen voor de nieuwe wildobservatieplaats. Er is 20.000 euro nodig om deze wildobservatieplaats aan te leggen. Met deze crowdfundingsactie hoopt de boswachter 10.000 euro bij elkaar te krijgen met donaties van iedereen die graag wild komt kijken op deze plek. Doneren kan viawww.buitenfonds.nl/nieuwewildobservatieplaatsvoordeveluwe.

 

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is.

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox