Logo barneveldvandaag.nl


Leerkracht Rianne van den Born reist regelmatig met de bus naar haar werk in Amersfoort.
Leerkracht Rianne van den Born reist regelmatig met de bus naar haar werk in Amersfoort.

'Ik heb geen rijbewijs en vind autorijden niet leuk'

Rianne van den Born gaat een aantal dagen per week met het openbaar vervoer naar haar werk in Amersfoort. Ze is daar leerkracht aan het Eemland College en gebruikt de bus als vervoermiddel. "Het is geen principekwestie of zo, maar ik heb geen rijbewijs en vind autorijden eigenlijk helemaal niet zo leuk."

"Weet je wat nou zo bijzonder was? Toen er een paar weken geleden zoveel sneeuw lag, reden er geen treinen en ook het autoverkeer stond stil. Maar buslijn 102 reed wel... Toen onze acht en een halve maand oude Evert werd geboren, moest ik naar het consultatiebureau in Voorthuizen. Ik ging per bus. Wat als de lijn zou wegvallen?"

Afhankelijk

Het zou voor Rianne een uitzoekklus worden. "Ik zou het echt heel vervelend vinden als de bus niet meer zou rijden. Hoe moet ik naar mijn werk komen? Ik kan wel naar station Hoevelaken, maar dan zou ik moeten fietsen of lopen en dat is geen pretje langs die drukke weg. Als de buslijn zou verdwijnen, zou ik met iemand mee moeten rijden maar dan ben ik afhankelijk van anderen als het om mijn vervoer gaat. Of ik moet over Barneveld, maar dat is een stuk om. Ik hoop dan ook echt dat de bus zal blijven rijden. Mijn stelling is altijd geweest: 'Met de bus kom ik overal'. Ik zie trouwens niet alleen ouderen instappen, ook maken veel jongeren gebruik van de buslijn."

Meer berichten
Shopbox