Logo barneveldvandaag.nl


Lang omrijden geen optie

Dat laatste wordt beaamd door Zwartebroeker Erik van den Born. Hij is de echtgenoot van Rianne. ,,Ik maak zelf eigenlijk maar weinig gebruik van de bus, '' geeft hij eerlijk toe. ,,Ik zit meer in de auto. Maar de lijn is wel zeer belangrijk voor het dorp. Er zijn bijvoorbeeld nogal wat jongeren vanuit Terschuur en Zwartebroek, die in Apeldoorn of Amersfoort naar school gaan. Zij zijn voor hun vervoer aangewezen op de buslijn.

Erik heeft nu al te doen met de jeugd. "Als de lijn weg zou vallen, zouden ze via omwegen hun school moeten bereiken en dat brengt natuurlijk ook langere reistijden en wachttijden met zich mee."

Zorgcentrum

Hij is sinds kort politiek actief in Lokaal Belang en is dus extra bezig met het vraagstuk. "Ik ken iemand die al 35 jaar met de bus naar zijn werk gaat. Hoe moet hij in de toekomst zijn werk bereiken? In het verkiezingsprogramma van onze partij staat dat de buslijn behouden moet worden en daar zetten we ons dan ook voor in", promoot hij met een blik op de gemeenteraadsverkiezingen over drie maanden. Het verdwijnen van de buslijn zou ook vervelende gevolgen hebben voor het zorgcentrum voor ouderen. "Als de halte bij het zorgcentrum vervalt, kunnen zij straks geen kant meer op. Op den duur raken de kleine kernen in de gemeente Barneveld steeds meer voorzieningen kwijt. Ik vraag me af of de gemeente en de provincie daarvan goed zijn doordrongen.''

Meer berichten
Shopbox