Logo barneveldvandaag.nl


Menno Korlaar (rechts) en Kasper van Meerveld uit Terschuur  hopen in 2018 allebei op een succesvol verlopende opleiding. (Foto: Leo Polhuys)
Menno Korlaar (rechts) en Kasper van Meerveld uit Terschuur  hopen in 2018 allebei op een succesvol verlopende opleiding. (Foto: Leo Polhuys)

Gezondheid, relatie en opleiding!

Het nieuwe jaar is begonnen. Wat zal 2018 brengen? Velen hebben goede voornemens. Stoppen met roken en afvallen zijn de twee meest voorkomende. Barneveld Vandaag ging de straat op en belde bij een aantal volstrekt willekeurig gekozen inwoners van de gemeente aan met de vraag: 'Wat zijn uw goede voornemens?'"

TERSCHUUR - Menno van Korlaar is samen met een aantal kameraden vuurwerkresten aan het opruimen. De jongelui hebben het gezellig gemaakt; een portie bitterballen staat klaar om het veegwerk te veraangenamen. Ook de verslaggever van deze krant krijgt er eentje aangeboden. "Ik heb pas verkering en natuurlijk hoop ik in 2018 dat ik de relatie met mijn vriendin houd", zegt Menno. "Verder hoop ik dat mijn opleiding marketing en communicatie in Amersfoort voorspoedig verloopt. Dat zou toch wel erg fijn zijn." De op klompen lopende Kasper van Meerveld hoopt in het nieuwe jaar op een goede gezondheid. Ook hij vindt zijn opleiding belangrijk. "Ik zit nu in Havo 3 en hoop daarna naar het MBO te gaan voor de opleiding tot timmerman. Verder heb ik niet zoveel speciale wensen."


Goed bericht

De heer Van den Berg, die even verderop woont, komt net terug uit het ziekenhuis en heeft wel heel speciaal nieuws te horen gekregen. "Mijn vrouw kreeg vijf jaar geleden borstkanker en dat is natuurlijk heftig. We hebben in het ziekenhuis gehoord dat ze nu helemaal vrij is van deze ziekte. Dat is geweldig nieuws en voor 2018 hoop ik dan ook op een goede gezondheid voor ons allebei." De zestiger heeft nog ander goed nieuws voor 2018. "Ik heb mijn eigen bedrijf in computeropleiding, Medg, en dat ga ik komend jaar uitbreiden. Ik ga het bedrijf samen met mijn dochter verder runnen."

Alie Jonker heeft over haar gezondheid niet te klagen. "Die is redelijk goed. Ik hoop natuurlijk dat dat in 2018 zo blijft. Ik heb echter voor het nieuwe jaar een heel andere wens. Namelijk dat ze hier in de straat niet zo hard meer rijden. Af en toe wordt er flink gejakkerd. Bovendien hoop ik dat er een oversteekplaats komt. Want soms word ik bijna onder de voet gereden als ik met ons hondje aan het lopen ben." Tot slot bellen we nog even aan bij mevrouw Hendriks. Ook zij hoopt op een goede gezondheid. Maar dat niet alleen. Ze hoopt ook op een goede afloop van de fusie tussen de twee dorpsscholen. "Het is belangrijk dat voorzieningen behouden blijven." Heeft u een speciale wens voor 2018 die u met Barneveld Vandaag en alle lezers wilt delen? Mail dan naar redactie.bv@persgroep.nl en wie weet kunnen we uw verhaal samen opschrijven.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox