Logo barneveldvandaag.nl


Hippisch Centrum Barneveld is zaterdag geopend met een prachtige show.
Hippisch Centrum Barneveld is zaterdag geopend met een prachtige show.

HC Barneveld steelt de show

De nieuwe accommodatie van Hippisch Centrum Barneveld is zaterdag geopend door burgemeester Asje van Dijk. Met een spreekwoordelijke 'hengst' aan de koperen jurybel opende hij de nieuwe rijhal, waarna er een prachtige hindernis werd onthuld door Marlies van Drie en Mirthe den Hollander, samen met pony Aladin.

Barneveld - In de middag stonden de deuren open voor het publiek. Veel mensen wisten de weg naar het HCB te vinden voor het open huis. Dirk Aalten, voorzitter van Ruitersportvereniging Barneveld vertelt: "Geweldig, die belangstelling! De mensen konden vanuit de kantine en het binnenterras onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar een fotopresentatie van de verhuizingen en de bouw van de nieuwe rijhal en genieten van een gevarieerd showprogramma. Dit was door een aantal leden van Ruitersportvereniging Barneveld voorbereid en de diversiteit van de club kwam daarin mooi tot uiting."

Shows

Het showprogramma begon met een prachtige pas-de-deux op ZZ-Zwaar niveau, gevolgd door het optreden van het achttal van de ponyclub. Daarna lieten de jongste leden van de ponyclub een pas-de-deux zien, geheel verkleed als vogeltjes en op live muziek van een pianist en violist. Een demonstratie van IJslandse paarden stond vervolgens op het programma, gevolgd door een clinic over eventing en in het bijzonder over hoe je een paard leert over smalle hindernissen te springen. Ten slotte werd er nog een 'Barrelrace' verreden, waarin leden van de vereniging het tegen elkaar opnamen in een race om tonnen heen. Behendigheid, snelheid, maar ook het tijdig weer stil kunnen zetten van je paard of pony komt daarbij om de hoek kijken. "Vooral dat laatste punt zorgde er nog wel eens voor dat iemand met de snelste tijd toch niet doorging naar de volgende ronde," lacht Aalten. Winnares van de barrelrace, Laurene Wouters, knalde er nog een paar spectaculaire ererondjes uit en dat was een geweldige afsluiting van een hele mooie dag!

Meer berichten
Shopbox