Lekker door de bossen rossen tijdens de Run Bike Swim (Foto Johan Scheeper)
Lekker door de bossen rossen tijdens de Run Bike Swim (Foto Johan Scheeper) (Foto: Johan Scheeper)

Uitkijken naar Run Bike Swim 2018

De vierde editie van de wereldwijd nog steeds unieke Run Bike Swim te Voorthuizen staat weer op het programma van Tweede Paasdag 2018. De strijd om de Barneveld Vandaag Bokaal (snelste team) wordt weer gestreden.

Voorthuizen - De deelnemers van vorige jaren zijn al gevraagd of ze hun klassering willen verdedigen. De opzet is nog steeds uniek in de wereld en nog niet gekopieerd: anderhalf uur lopen, fietsen en zwemmen met een estafetteteam. Op Tweede Paasdag (2 april om 13.30 uur) klinkt het startschot weer. De opzet is gelijk aan vorige jaren: drie sporters die samen een team vormen en samen anderhalf uur lang in estafettevorm lopen, fietsen en zwemmen. Een mooie gelegenheid voor families en vrienden om sportief bezig te zijn op tweede Paasdag. Leuk om te doen en leuk om te zien omdat er familieteams meedoen, een gezinsteam of een drie-generatie-team. Door de estafette-opzet wordt er vaak ook kennis gemaakt met een sport die minder eigen is, en dat is zeker ook de bedoeling. Ook de locatie is gelijk gebleven: rond het zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen. Dit jaar is er ruimte voor maximaal veertig teams doordat de loopafstand en de fietsafstand wat is uitgebreid. Behalve de bokaal voor het team wat in anderhalf uur de grootste afstand overbrugt, zullen er ook verschillende leeftijdsklassementen zijn.

Inschrijven

De organisatoren gaan er vanuit, dat iedereen zich als team inschrijft, maar ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om als individu aan te melden. Volledige teams hebben de voorkeur, individuele deelnemers worden door de organisatie met elkaar in contact gebracht, totdat er veertig deelnemende teams zijn. Vanaf 1 februari gaat de inschrijving open. Verdere informatie staat op Facebook en op de websites van de verenigingen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar dit mailadres met de volgende gegevens: Teamnaam en de namen van de deelnemers. Het adres is inschrijven.rbsvoorthuizen@kpnmail.nl. Deelname kost 7,50 euro per team.

Meer berichten