Kootwijkerbroek breidt aan de oostzijde uit met een nieuwe wijk met woningen in verschillende prijsklasses en types. Eind 2018/begin 2019 start de bouw.
Kootwijkerbroek breidt aan de oostzijde uit met een nieuwe wijk met woningen in verschillende prijsklasses en types. Eind 2018/begin 2019 start de bouw.

Zorgen over verkeersdruk Kerkweg

De gemeente Barneveld wil aan het eind van dit jaar rondom de Kerkweg in Kootwijkerbroek starten met de bouw van zo'n honderd woningen. Duurzaamheid staat voorop. Zo wordt gekeken of de woningen gasloos kunnen worden.

Kootwijkerbroek - Het plan sluit aan op reeds gerealiseerde woningbouw en past in het Masterplan Kootwijkerbroek - Oost. In de Dorpsvisie heeft Kootwijkerbroek de wens uitgesproken voor meer woningen. Omwonenden hebben echter nog wel vragen.
Ondernemer J. van Essen van de gelijknamige velgenservice is "niet zo blij" met de plannen. "Aan de achterzijde van mijn bedrijf is al gebouwd en daar is de grond opgehoogd. Bij regenachtig weer is er wateroverlast. Ook maak ik me zorgen over de afwikkeling van het verkeer. We zitten aan een smalle weg en als de nieuwbouw er eenmaal is verwacht ik veel meer drukte. Bovendien zouden we een stuk van onze tuin moeten afstaan. De gemeente wil de weg wel verbreden, maar ik heb nog niemand gezien. Uitbreiding van het dorp is natuurlijk op zich een goede zaak voor de leefbaarheid maar het is niet de bedoeling dat omwonenden er last van ondervinden."


Privacy

Kweker Van Middendorp is al gewend aan nieuwbouw. "Kootwijkerbroek heeft al een stuk nieuwbouw en als ik mijn raam uitkijk, zie ik allemaal nieuwe huizen. En er komen er dus nog meer bij. Ik heb er niet zoveel moeite mee. Meer last, maar dan uit privacy oogpunt, heb ik van het wandel- en fietspad dat hier in 2005 langs onze woning is aangelegd." Verkeersoverlast vreest Van Middendorp niet zozeer. "Ons bedrijf zit aan een doodlopend stukje weg, dus daar komt niet veel verkeer langs." Of de nieuwbouw ook meer klanten oplevert? "Misschien, maar zo heel veel woningen komen er ook weer niet bij.'' Hoe kijken particuliere bewoners tegen de nieuwbouw aan? Mevrouw G.A. Verhoef aan de Kerkweg ,,zit middenin'' de nieuwbouw. ,,We zijn ons uitzicht kwijt. Verder ga ik er niks over zeggen."

Meer berichten