Het team van Copy Service Barneveld (Foto: Copy Service Barneveld)
Het team van Copy Service Barneveld (Foto: Copy Service Barneveld)

Een kwart eeuw ouderwetse service

Een jubileumkrant die is gelijmd in plaats van gehecht met nietjes. Vakwerk, zoals het hoort. Copy Service Barneveld bestaat een kwart eeuw.

Barneveld - De geboren Amsterdammer Jan Filemieg startte de onderneming 25 jaar geleden. Hij is nog steeds actief en drijft de zaak samen met zijn dochters Jacqueline en Yvonne en het personeel. De voorbereidingen voor de jubileumviering waren in volle gang toen vorig jaar echtgenote en moeder Afra onverwacht overleed. Daardoor werden de jubileumactiviteiten even op een lager pitje gezet. In het kader van het jubileum werd wel een speciale krant uitgegeven met onder meer reacties van klanten, leuke acties en allerlei weetjes over het bedrijf. Met de opbrengsten van de advertenties van zakenrelaties in deze uitgave wordt het hospice in Nijkerk gesteund.

Idee

"Klanten komen bij ons voor de meest uiteenlopende dingen," zegt Jacqueline. "Voor een kopietje, trouw- of geboortekaarten, brochures, bouwtekeningen of groot formaat posters voor in de winkel. Je kunt het zo gek niet bedenken. Veel mensen leveren tegenwoordig materiaal digitaal aan, maar het is vrijwel altijd maatwerk. Alles is mogelijk als het gaat om oplages of formaat.'' Ze toont een glossy maatwerk magazine. "Hiervan zijn maar twee exemplaren gemaakt. De klant was dolblij."
Het machinepark is vernieuwd. Jan Filemieg toont enkele machines die binnenkort de deur uitgaan. Trots toont hij de nieuwste aanwinst, een complete printstraat achterin de winkel. Jacqueline: "We hebben een speciale driedaagse training gehad om deze Heidelberg Versafire te kunnen bedienen. Met dit paradepaardje spelen we in op de alsmaar toenemende digitalisering en (hoge) kwaliteitswensen. Copy Service Barneveld heeft altijd een breed aanbod gehad om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen, zowel particulier als zakelijk. De komende tijd bezinnen we ons op de vraag of we ons misschien meer gaan specialiseren."

Meer berichten