Lisette van de Heg : 'Als schrijver ben je vrij om je eigen verhalen en teksten te bouwen.' (Foto: Jaco Klamer)
Lisette van de Heg : 'Als schrijver ben je vrij om je eigen verhalen en teksten te bouwen.' (Foto: Jaco Klamer)

'Schrijven is voor mij erg belangrijk'

Nee, al te veel wil ze niet over de inhoud zeggen. De lezer moet zelf maar uitvinden waar het over gaat. Een tipje van de sluier wil ze wel oplichten. 'Het dorp' borduurt voort op haar vorige boek dat gaat over een kunstenaar die kleur brengt in een saai dorp.

Barneveld - De 144 pagina's tellende verhalenbundel voor volwassenen van schrijfster Lisette van de Heg ligt begin volgende maand in de boekhandel. Op 10 maart is de presentatie in de bibliotheek. Hoewel het geloof in God het fundament is van Lisettes leven, druipt het christelijke niet van het boek af. "Ook als je niet gelooft of geen Bijbelkennis hebt, is het leuk om te lezen. In Het dorp worden wel geloofsthema's doorgegeven, maar ik interpreteer de Bijbelverhalen ruim." Zo komt er in het boek een verhaal voor over een boer die een groot gat moet graven zonder dat hij weet waarom. Een variant op het verhaal van de ark van Noach, die in vertrouwen een onmogelijke opdracht uitvoert. Ook zullen lezers het verhaal van de toren van Babel herkennen, maar dan in een ander jasje gegoten. Lisette heeft ongeveer een jaar aan de uitgave gewerkt. "Mijn dochter van twaalf leest graag mee en wijst me soms op foutjes. Mijn man en mijn zoon lezen de verhalen liever als het werk helemaal klaar is." Het dorp wordt uitgegeven bij De Vuurbaak. De uitgeverij heeft zelf de illustrator gevonden in de persoon van Wilmer van Essen.


Werkstukken

Het schrijven zit de 34-jarige Barneveldse in het bloed. "Ik schreef als kind al met plezier werkstukken voor school. Rond mijn zestiende ging ik echt creatief schrijven. Toen ik werk kreeg, kwam het er echter niet meer zo van. Uiteindelijk heb ik mijn baan vorig jaar opgezegd. Ik deed heel leuk werk maar er knaagde toch iets. Ik ben nu een jaar als zelfstandige bezig. Die eerste periode is goed bevallen." Het schrijven van boeken en korte verhalen combineert Lisette met onder meer commerciële opdrachten voor bedrijven zoals wervende teksten voor websites.

Meer berichten