Barnevelders en nieuwkomers worden vrienden op de sportvloer.
Barnevelders en nieuwkomers worden vrienden op de sportvloer.

ISK en JFC'ers sporten samen

Barneveld - "Het is heel gezellig! Ze tonen interesse en ze praten gewoon tegen ons. Ze zijn lekker fanatiek", zeggen Isa en Elise uit Mavo 3. En hun nieuwe vrienden Abdul en Nour van ISK: "Het is echt leuk, de kinderen hier kunnen veel beter sporten dan in Syrië."

De sportdag van de mavo 3 leerlingen van het Johannes Fontanus College (JFC) te Barneveld was anders dan anders. Op vrijdag 2 februari hadden zij een sportdag samen met 36 leerlingen van de Internationale Schakelklas (ISK). De leerlingen speelden niet tegen elkaar, maar met elkaar. Zo bevordert het JFC de integratie en het samen met plezier sporten.

Kleine groepjes

In kleine groepjes zijn de leerlingen van de ISK verdeeld over de teams van de mavo 3-klassen. Hoewel er altijd een winnende klas wordt aangewezen, staat het bewegen en het plezier maken bovenaan. Per klas streden zes teams voor de klasoverwinning. Elk team speelde twaalf wedstrijden waarvan vier basketbal, vier volleybal en vier unihockey.

Eigen plek

Vanaf september zal de ISK binnen het JFC een plek gaan krijgen. Op meerdere vlakken vindt al steeds meer samenwerking plaats. Zo zijn de sportlessen van de ISK sinds dit schooljaar op de JFC-velden en ook in de Veluwehal wordt wel eens samen gesport. Alles om de groepen zo veel en zo ssnel mogelijk op een positieve manier met elkaar in contact te brengen.


Kijk voor meer informatie op: https://www.jfc.nl/Onderwijs/ISK

Meer berichten