Tom de Groot en Cris van Gerestein bezorgen Hoevelaken werk. (Foto: Gert Dijk)
Tom de Groot en Cris van Gerestein bezorgen Hoevelaken werk. (Foto: Gert Dijk)

Het vertrouwen is broos bij VV Stroe

VV Stroe verloor de laatste vijf wedstrijden. "Het vertrouwen is broos'', zegt trainer Hans Wiesenekker dan ook. Hij hoopt op een ommekeer. En het liefst zaterdag al in de derby tegen VV Barneveld, ook een laagvlieger in 3B. "Er zijn nog 13 wedstrijden. Alles kan nog."

Stroe – Hans Wiesennekker noemt de thuiswedstrijd van zaterdag tegen VV Barneveld 'cruciaal'."Ik verwacht een echte degradatiewedstrijd. De belangen zijn groot. Beide teams maakt het niet zo veel uit hoe er gespeeld wordt, als ze maar winnen."

Twaalfde

VV Stroe verloor zaterdag met 5-1 bij VIOS en staat nu twaalfde met 9 punten uit 13 wedstrijden. Alleen Hulshorst (met 8 uit 12) en VV Barneveld (5 uit 13) doen het slechter. "Ons doel is om drie clubs onder ons te houden'', zegt Wiesenekker. "De nummer laatst degradeert rechtstreeks en de twee erboven spelen nacompetitie. Als we winnen van Barneveld dan zetten we ze op zeven punten. En Barneveld zal echt moeten, nog een stapje meer dan ons. We gaan ons er op voorbereiden, kijken wie er beschikbaar is. Dat is elke week zo." Wiesenekker moet het doen met een smalle selectie."We hebben veel blessures gehad", zegt hij."En jongens die op vakantie gaan."' Een ging er zes weken naar Spanje, een ander koos voor vier weken Australië."We zitten met een kleine selectie en dan kun je dit soort dingen niet gebruiken'" zegt de trainer."We zitten al niet breed in de aanvallers en als ze terugkomen zijn ze niet fit genoeg om gelijk te spelen."
De uitslag bij VIOS (5-1) vertelt niet het hele verhaal."We speelden een hele aardige eerste helft met kansen over en weer", zegt Wiesenekker. Door een goal van middenvelder Ivar van de Brink, in de winterstop vanuit de A1 erbij gekomen, kwam Stroe op 0-1."Hij veroverde de bal, dribbelde in en schoot 'm fantastisch in de kruising. Daarna hadden we nog een kans op de 0-2, maar werd de twee tegen een niet goed uitgespeeld." Bij rust was het 1-1, na 55 minuten 2-1 voor VIOS."We moesten eigenlijk op 2-2 komen. We hadden drie honderd procent kansen. Dan wordt het 3-1 en is het verzet gebroken. Uiteindelijk is VIOS dan een maatje te groot. We hebben al een hele poos niet gewonnen. Dan weet je dat het vertrouwen broos is."
Op 18 november pakte Stroe het laatste puntje, 2-2 bij Elspeet. De laatste zege is van 14 oktober, 4-1 tegen Teuge. Op 7 oktober won Stroe ook, bij VV Barneveld met 1-4…"Het is ook een beetje pech", zegt Wiesenekker."Tegen Otterlo speelden we 70 minuten met tien man na een rode kaart van onze keeper Tom de Groot. In de rust zei de scheids dat het geen rood was, maar onze wedstrijd was al verpest."

Meer berichten