Lotte van Veelen (links) en Jiska Versteeg: ,,Jongerenraad Barneveld heeft zeker nut''(Foto: Persbureau Polhuys)
Lotte van Veelen (links) en Jiska Versteeg: ,,Jongerenraad Barneveld heeft zeker nut''(Foto: Persbureau Polhuys)

Wie kent de Jongerenraad?

Wie kent de Jongerenraad in Barneveld? Met deze vraag ging de redactie van Barneveld Vandaag de straat op. Aan een aantal willekeurig gekozen voorbijgangers werd gevraagd of het adviesorgaan bekend is en of jongeren het nut ervan inzien.

Barneveld - De Jongerenraad mag meepraten over onderwerpen die jongeren aangaan. De raad heeft vijftien leden en kent een internetpanel waarbij enkele honderden jongeren zijn aangesloten. Zij geven hun mening over verschillende onderwerpen en kunnen bijvoorbeeld aangeven wat ze in Barneveld missen. Met de uitslagen gaat de Jongerenraad dan naar het gemeentebestuur. Uiteraard in de hoop dat er iets met de mening van de jongeren gebeurt.

Nut

Lotte van Veelen en Jiska Versteeg kennen het adviesorgaan van de gemeente Barneveld. De beide leerlingen van het Johannes Fontanus College staan met elkaar te kletsen bij het station als hen wordt gevraagd of ze de raad kennen. "Jazeker. Wij hebben een keer iemand van de Jongerenraad in de klas gehad. Hij kwam iets vertellen over de werkwijze van de raad. Wij zitten zelf ook in het internetpanel." Jiska vertelt: "Onlangs was er een vraag over verlichting. Ik heb aangegeven dat de verlichting aan de Woudseweg wel wat beter kan. Volgens mij is die opmerking wel bij de gemeente terecht gekomen. Nu maar hopen dat er iets mee gebeurt. Maar ik denk van wel. Ik snap trouwens ook wel dat de gemeente niet de mening van alle panelleden zomaar kan overnemen. Maar het heeft wel nut dat de Jongerenraad bestaat en dat er naar de jongeren wordt geluisterd."

Best tevreden

Angela van Woerkom woont op kamers maar woont nog niet zo lang in Barneveld. Zij is blij verrast met de vraag. "Van de Jongerenraad heb ik nog nooit gehoord, maar het lijkt me wel een nuttige instelling als ik het goed begrijp. Verder kan ik er niet zoveel over zeggen, behalve dan dat ik zelf niet zoveel dingen mis in Barneveld. Ik ben eigenlijk best tevreden."

 

 

Meer berichten