It Giet Oan in Voorthuizen

Voorthuizen - Golfbaan Edda Huzid en Edda Huzid Golfacademy hielden afgelopen zaterdag 17 februari een laagdrempelige golfwedstrijd met het thema 'Elfstedentocht'. Hier kwamen 36 enthousiaste beginnende en geoefende golfers op af.It giet aan was het motto en dat deed het ook.

Er was een speciale routekaart en er werden stempels afgegeven, net als bij de echte Elfstedentocht. Rond twaalf uur vertrok de eerste groep uit Leeuwarden. Na een paar steden en stempelposten zaten de deelnemers er lekker in. Het was wel een barre tocht: van het navigeren door de straten van Sneek, de slinger route van Franeker, Harlingen en Bolsward, en het lange eind naar Dokkum. Daarom kluunden de deelnemers graag langs de Koek en Zopie voor een kop warme chocolademelk en een broodje rookworst.

Het peloton van jong en oud slingerde over de golfbaan richting de Finish. Nog enkele stempels, nog een paar slagen, nog een laatste keer klunen en dan beginnen de eerste groepen binnen te komen. De ijzers gingen weer in de tas en in het clubhuis stond er een warme kop snert klaar. De deelnemers praatten rozig na over hun avonturen onderweg. Ondertussen werden de stempelkaarten bekeken en de slagen geteld. Toen iedereen binnen was werden de winterse Elfstedentocht prijzen uitgereikt. Wintermuts, winteraccessoires voor toekomstige barre tochten, rookworsten, erwtensoep en Snelle Jelle's voor nog een rondje!
Arne, Peter, Sandra en Walter gingen er met de 1e prijs vandoor en hun namen worden op de Funwedstrijden bokaal gegraveerd. Maar naast deze vier deelnemers is het complete peloton te feliciteren met een prachtprestatie. Zij hebben de Elfstedentocht uitgereden en hiermee het Elfstedenkruisje dubbel en dwars verdiend!. De Elfstedenkoorts voor volgend jaar is eigenlijk nu al weer begonnen, want dit evenement wordt zeker herhaald.

De volgende Funwedstrijd wordt gehouden op zaterdag 31 maart 2018. Dit is de Vossenjachtwedstrijd, tijdens deze wedstrijd gaan we op jacht naar de score die is neergezet door onze vossen. Luid de trompet en storm achter ze aan! Aanmelden kan op:www.eddahuzid.nl/golfen/aanmelden-vossenjacht/

Benieuwd naar de data van komende Funwedstrijden, Edda's Inloop, Damesgroep Herengroep en de Edda Huzid Golf Tour? Bekijk dan de agenda via: www.eddahuzid.nl/golfen/agenda-2018

Meer berichten