Fijn, een beetje hulp!

Wat is het toch heerlijk als mensen je helpen. Want je hoeft niet alles zelf te doen. Dat denkt iedereen natuurlijk wel, maar geloof me, het is fantastisch als je bepaalde zaken aan een ander kunt overlaten. Dan ben je er zelf natuurlijk nog wel bij voor de besluiten, maar toch.

Ik weet bijvoorbeeld niets over kleding. Bij een ander zie ik natuurlijk wel dat ze er leuk, charmant of mooi uitzien, maar hoe doe ik dat zelf? Ik heb bovendien ook nog een ander beeld van mezelf dan ik in werkelijkheid ben. Jaren geleden was ik veel zwaarder, ruim over de 100 kilo. En ik had het vreselijk benauwd, bronchitis, waar ik steeds medicijnen voor kreeg. Daar wilde ik wel vanaf dus ging ik met mijn hond en een vriendin elke dag een uur wandelen naar het Schaffelaarsebos, rondje vijver en weer terug. Na een jaar was ik 17 kilo kwijt terwijl ik het daar niet eens voor gedaan had. Maar…. dat betekende wel dat al mijn tentkleding te wijd was en nu volstrekt onflatteus om me heen fladderde.

Bijna bij alles wat hij uit het rek haalde voor mij dacht ik: "Dat ga ik van mijn leven lang niet dragen, hoe komt hij erbij?" Maar ja je wilt niet vervelend doen dus ging ik het wel passen

Nog los van het feit dat het buitengewoon eng was om mijn vertrouwde wijde kleding achter me te laten, had ik ook werkelijk geen idee hoe ik me moest kleden. Want ik zag (en zie) nog steeds rolletjes, flapjes, kussentjes en veel te veel rondingen. Mijn redder in die tijd en nog steeds is Jeroen Bakker van Broekhuis Man & Woman. Daar kwam ik voordien ook wel eens voor een zeer ruimvallend vest en dan keek ik jaloers naar alle prachtige, slanke kleding. En opeens kon ik er in. In de grootste maat, dat wel, maar toch! Jeroen leerde me anders naar mezelf te kijken, met heel veel geduld.

Bijna bij alles wat hij uit het rek haalde voor mij dacht ik: "Dat ga ik van mijn leven lang niet dragen, hoe komt hij erbij?" Maar ja je wilt niet vervelend doen dus ging ik het wel passen. En daar stond dan opeens een elegante of charmante dame in de spiegel en dat was ik zelf. Ik kon het niet geloven!

Ik schaam me er niks voor dat ik het zelf niet kan en ik maak nog steeds dankbaar gebruik van hem. En het leuke is, als ik een uitstapje maak naar een andere winkel, is hij nooit jaloers. Maar dat doe ik zelden, ik zoek het graag hier in Barneveld.

Meer berichten