Barneveldse installateurs krijgen wel wat meer storingsmeldingen dan normaal, maar het lijkt erop dat cv installaties en airco's het niet massaal begeven. (Foto: Persbureau Polhuys)
Barneveldse installateurs krijgen wel wat meer storingsmeldingen dan normaal, maar het lijkt erop dat cv installaties en airco's het niet massaal begeven. (Foto: Persbureau Polhuys)

Barneveld goed voorbereid op de kou

Brr… wat is het koud! Het venijn van de winter zit 'm in de staart en veel mensen hunkeren zo langzamerhand naar de lente. Dat zal niet lang meer duren, want de koudeperiode is vanaf aanstaande vrijdag verleden tijd. Tot die tijd is het even bibberen geblazen. De kou biedt veel ijspret maar ook ongemakken. Auto's starten niet en cv installaties houden er mee op. Barneveldse installateurs hebben de indruk dat de mensen goed voorbereid zijn.

Barneveld - Servicecoördinator Nico Lokhorst van Campus installatie B.V. : ,,Wij hebben natuurlijk wel een aantal storingsmeldingen van kapotte cv installaties, maar we hebben ook de indruk dat het tot nu toe reuze mee valt. De mensen zijn goed voorbereid. De voor Nederland extreme kou is al lang van te voren aangekondigd en velen hebben waterleidingen die buiten lopen of op een tochtgevoelige plek zitten, afgedekt. We hadden ons in ieder geval ingesteld op méér meldingen.'' Melissen Installatietechniek in Barneveld signaleert evenmin veel problemen. ,,We krijgen wel wat meer meldingen binnen dan anders maar in het algemeen valt het mee. Het aantal meldingen is zeker niet extreem.''

Waterleidingen

Dat geluid valt ook te beluisteren bij Brunekreef Techniek in Barneveld. ,,Mensen bellen ons wel met de vraag wat ze moeten doen om problemen te voorkomen, maar dat is meer uit voorzorg dan dat ze echt zonder verwarming zitten. We hebben nog niet heel veel storingsmeldingen binnengekregen, eigenlijk nauwelijks meer dan normaal. Dat komt natuurlijk ook omdat we zulke goede cv installaties leveren, ha ha. Overigens zou het best eens kunnen dat de problemen met waterleidingen nog komen. Meestal knappen die namelijk als de dooi invalt. Ook airco installaties ondervinden nog niet veel problemen. Maar ja, die zet je nu met die kou natuurlijk ook niet aan. Wellicht komen ook hier de problemen later.''

Het lijkt dus nog mee te vallen met technische problemen door de kou. Maar voorkomen is beter dan genezen...

Meer berichten