Ook Barneveld heeft te maken met de stijgende WOZ-waarde.
Ook Barneveld heeft te maken met de stijgende WOZ-waarde.

'Je moet het toch maar ophoesten'

Bij huiseigenaren ploft één dezer dagen weer de jaarlijkse aanslag in verband met de WOZ waarde van de eigen woning op de deurmat. Landelijk gezien is er een groot verschil in de tarieven die gemeenten hanteren en datzelfde geldt voor de jaarlijkse prijsstijgingen. Barneveld bevindt zich met een stijging van 1,1 procent zeker niet op het lijstje van de grootste stijgers.

Barneveld - ,,Ik heb nog geen aanslag gezien,'' reageert Barnevelder T. Brand. ,,Maar dat zal niet lang meer duren. Ik heb wel gehoord dat de WOZ aanslagen dit jaar in Barneveld met iets meer dan een procent stijgen. Dat valt dus wel mee.'' Op de vraag of hij weet wat de gemiddelde waarde is van een Barneveldse koopwoning luidt een volmondig ,,nee.'' Een gemiddelde koopwoning ,,doet'' in onze gemeente 274.380 euro.

Inflatie

Mevrouw Van Middendorp uit Barneveld gokt: ,,Een gemiddelde prijs van een Barneveldse koopwoning is knap hoog, ik geloof zo'n 285.000 euro. '' Met dit antwoord zit ze er dus niet ver naast. Zelf heeft ze niet zoveel problemen met de hogere woz aanslag. ,,Landelijk gaan de tarieven met zo'n 2,5 procent omhoog, dus in Barneveld zitten we daar nog onder. Hogere tarieven zijn natuurlijk op zich wel logisch vanwege de inflatie enzo.'' De heer Kaasschieter vindt ook dat 1,1 procent meer best redelijk is. ,,Ik zal dan ook geen bezwaar gaan aantekenen. Maar ja, dit is niet de enige tariefsverhoging waar we mee hebben te maken. Alles wordt duurder: water, gas en elektra en nog veel meer. Je moet het als burger toch maar ophoesten. '' De heer M.J,. de Jager uit Voorthuizen heeft ook van de verhoging gehoord. ,,Toch snap ik iets niet. Want ik las laatst dat de gemeente Barneveld op de zelfde opbrengst rekent als vorig jaar. Bovendien schijnt het tarief per wijk ook weer te verschillen. '' Of hij weet wat er met de opbrengst van de onroerende zaak belasting gebeurt? ,,Het zal wel in de algemene pot verdwijnen.'' G. van 't Slot denkt dat de verhoging van iets meer dan een procent voor hem geen probleem is.

Meer berichten