De Glind lijkt een heel gewoon dorp, maar het is een unieke plek.
De Glind lijkt een heel gewoon dorp, maar het is een unieke plek.

Kom kijken in Jeugddorp De Glind

Op zoek naar een uitdagende baan in de zorg? Of altijd al een keer achter de schermen van Jeugddorp De Glind willen kijken? Kom dan op zaterdag 17 maart naar de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn. Ook Jeugddorp De Glind zet die dag van 10.00 tot 15.00 uur zijn deuren open.

De Glind - De open dag van het Jeugddorp is een samenwerking tussen Intermetzo/Pluryn, de Rudolphstichting, Gezinshuis.com, Stichting Jeugddorp De Glind, J.H. Donnerschool gezinshuizen, woongroepen, ondernemers en maatschappelijke organisaties van De Glind. Centrale plek is het dorpscentrum Glindster, Rudolphlaan 2. Daar zijn alle Glindse organisaties vertegenwoordigd en worden bezoekers ontvangen met koffie. Plattegrond en programma zijn hier verkrijgbaar. Ook rondleidingen starten vanaf dit punt.

Gewoon dorp

De Glind is een gewoon klein groen dorp in de buurt van Amersfoort. Het wordt pas bijzonder als je weet dat in 1 op de 6 huishoudens uithuisgeplaatste kinderen wonen. Deze 120 kinderen en jongeren kunnen niet opgroeien waar ze zijn geboren. Zij vinden een veilig thuis in een van de 25 gezinshuizen in het dorp. Gezinshuisouders zijn professionele opvoeders die 24 uur per dag structuur en veiligheid bieden aan 3 tot 6 kinderen, in een gewone gezinssituatie. Ook zijn er in het dorp woongroepen en logeer- en vakantiehuizen.

Uniek

Doordat er zoveel uithuisgeplaatste kinderen in het Jeugddorp wonen, zijn alle leefgebieden (wonen, leren/werken, vrije tijd) helemaal afgestemd op wat zij nodig hebben. Dat maakt de situatie in Jeugddorp De Glind uniek in Nederland. In het dorp zijn verschillende zorgaanbieders actief en er wordt nauw samengewerkt met onder meer de J.H. Donnerschool voor speciaal (voortgezet) onderwijs. Er is een ruim vrijetijdsaanbod, gericht op sociaal emotioneel leren en talentontwikkeling. Diverse (sociale) ondernemers in het dorp bieden leerwerktrajecten aan jongeren.

Meer berichten