De korfballers van Spirit hebben zaterdag nog één punt nodig voor klassenbehoud in de eerste klasse D.
De korfballers van Spirit hebben zaterdag nog één punt nodig voor klassenbehoud in de eerste klasse D. (Foto: Hans Assink)

CKV Spirit is klaar voor dé kraker

Het wordt erop of eronder voor de korfballers van CKV Spirit uit Voorthuizen. Komende zaterdag kan de ploeg van trainer Herman van Gunst zich veilig spelen tegen Telstar uit Hoevelaken. Een gelijkspel in De Voorde is genoeg voor Spirit. "We hebben er alle vertrouwen in'', zegt Van Gunst.

Voorthuizen – Op de laatste speeldag in de zaal wordt duidelijk of Spirit in de eerste klasse blijft of niet. De ploeg van Van Gunst staat nu nog vijfde met 11 punten uit 13 wedstrijden. Maar nummer 6 en 7 zitten op het vinkentouw. Rigtersbleek heeft 9 punten en speelt nog tegen het gedegradeerde en puntloze TOP Vroomshoop. De Enschedeërs komen zeker op 11 punten, weten ze bij Spirit.

En als Spirit verliest van Telstar komt ook Telstar op 11 punten. Het onderlinge resultaat telt dan eerst en dan is Spirit de pineut, eindigen ze als zevende en volgt er een beslissingswedstrijd om degradatie te ontlopen. "Als zij winnen spelen wij een beslissingswedstrijd'', zegt Van Gunst. "Wij moeten minimaal gelijk spelen. Er staat druk op. Maar we proberen net te doen als anders. We spelen thuis. En we hebben thuis goede wedstrijden gespeeld. Van de 11 punten hebben we er thuis 8 gehaald'', weet Van Gunst. De 3 punten buitenshuis werden gepakt met een zege bij TOP én een gelijkspel bij Telstar: 27-27. "In de pauze stonden we daar nog zes punten voor'', blikt Van Gunst terug. "De eerste helft was voor ons, de tweede helft voor hun.''

Van de laatste vijf wedstrijden verloor Spirit er vier. Alleen van TOP (26-15) werd gewonnen. De laatste wedstrijd was op 17 februari tegen MIA: 21-19. "We kwamen van vier punten achter terug tot één punt. We hebben echt kansen gehad om gelijk te maken. De schoten waren niet goed, maar we hadden zeker gelijk kunnen spelen.'' De nederlaag van 3 februari bij Rigtersbleek (33-15) was een domper voor Spirit. "We waren heel slecht en Rigtersbleek was heel goed. In uitwedstrijden zijn we te wisselvallig. Maar in de eigen hal doen we het goed.''

Voor de beslissingswedstrijd (op neutraal terrein) is de tegenstander een andere nummer 7 uit de eerste klasse: de Parabool uit Groningen. In de aanloop naar de kraker speelde Spirit vorige week een oefenwedstrijd tegen Wageningen 2, die verloren ging met 24-28. Maar daar zijn geen conclusies aan te verbinden, weet Van Gunst, die twee spelers miste vanwege de wintersport. Op het veld wacht Spirit ook nog een flinke klus om in de eerste klasse te blijven. "We staan onderaan met 2 punten. Het wordt een moeizame bevalling als we het gaan redden. Maar eerst de zaal'', aldus Van Gunst. Spirit - Telstar begint om 20.10 uur. In het voorprogramma spelen de A1, het vierde, derde en het tweede.

Meer berichten