Kees

De afgelopen weken ben ik maar met één ding bezig geweest: de verkiezingen! 21 maart is het zover en gaat u alstublieft allemaal stemmen. Want stemmen is ons democratisch recht en daar mogen we gebruik van maken. We mogen zelfs blij zijn dat we het hebben. Ik zeg niet op welke partij u zou kunnen gaan stemmen, maar u weet vast wel mijn voorkeur.

De politiek en zeker de verkiezingen kunnen je aardig in beslag nemen. Al een half jaar was ik heel verbaasd als mensen er niet mee bezig waren. In zo'n bubbel zit je. 'Ben je druk? Waarmee dan? 21 maart? Wat is er dan?' Het was goed om dat regelmatig te horen, om met mijn beide benen op de grond te blijven staan. En nog beter was het om af en toe iets totaal anders te doen, zoals gewoon werken of een avond gezellig met een vriendin eten en het weer eens over de kinderen te hebben.

Zijn inspiratie en bevlogenheid houden we vast, zo goed als we kunnen

Maar wat ik nooit had verwacht, is dat we vlak voor de debatavonden, het hoogtepunt van de campagne, volledig uit het lood geslagen zouden worden. Kees van Hierden is overleden. De bekende Kootwijkerbroeker, die zoveel voor zijn dorp heeft gedaan, was ook onze campagneleider. Een verbindend mens die de rust in de partijvergaderingen bracht, die iedereen in zijn waarde liet en tussendoor toch mooi voor elkaar kreeg dat we allemaal deden wat hij wilde. In een klap waren we uit onze bubbel, allemaal. En allemaal heb je even de neiging om het bijltje er bij neer te gooien, want zijn die verkiezingen nou eigenlijk wel zo belangrijk? Maar Kees zou dat nooit gewild hebben, die wilde altijd door, geen gezeur, gewoon doen. Zo denkt gelukkig ook zijn familie erover. Dus gaan we door, maar niet gewoon. Het verdriet is enorm, maar doorgaan helpt, zeker als je beseft dat hij dat graag wilde, en dat hij dat altijd deed. Goed voorbeeld doet goed volgen. Zijn inspiratie en bevlogenheid houden we zo goed mogelijk vast. Geen gezeur, doorgaan!

Meer berichten