Logo barneveldvandaag.nl


Kinderen uit Tsjernobil zoeken tijdelijk onderdak in Barneveld en omgeving.
Kinderen uit Tsjernobil zoeken tijdelijk onderdak in Barneveld en omgeving.

Het zal je kind maar gebeuren...

De Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld haalt in 2018 voor de twaalfde keer een groep kinderen uit Wit Rusland. Voor deze groep kinderen, die van 7 september tot 15 oktober naar Barneveld komen, zoeken zij nog enkele gastgezinnen. Hulp wordt zeer op prijs gesteld.

Barneveld - In de periode dat de kinderen hier verblijven gaan ze overdag gewoon naar school en krijgen les van 4 Wit Russische leerkrachten die ook naar Barneveld komen.

Kerncentrale

Het gebied rond Tsjernobyl heeft nog altijd te leiden onder de gevolgen van de in 1986 ontplofte kerncentrale. Velen hebben nog gezondheidsproblemen mede ook doordat ze weinig groente en fruit eten en doordat ze weinig buiten komen. De kinderen zien vaak heel erg bleek. Artsen hebben aangetoond dat een verblijf buiten deze regio positieve gevolgen heeft voor hun gezondheid. De kinderen die naar Nederland komen zijn nog nooit in het buitenland geweest. Dit is één van de belangrijkste criteria die de Stichting hanteert.

Leuke tijd

Kinderen van voorgaande jaren hebben nog steeds goede herinneringen aan de leuke tijd in Nederland en bij de meeste kinderen merk je ook dat het stimuleert om iets van hun studie en leven te maken. Mede daarom vindt het bestuur van de Stichting het nog steeds belangrijk en noodzakelijk om de kinderen hier naar toe te halen. In principe worden alle kosten van dagjes uit, verzekeringen, medische kosten enzovoorts door de stichting betaald. Van het gastgezin wordt alleen verwacht dat zij de kosten voor eten, slapen en vervoer van en naar school voor hun rekening nemen.

Welkom

Kunt u twee kinderen voor 5 weken een warm thuis geven? Onze ervaring is dat ook families zonder kinderen of waar de eigen kinderen al het huis uit zijn een enorm leuke tijd kunnen gaan krijgen met hun tijdelijke logees. Gezinnen van buiten de gemeente Barneveld zijn ook hartelijk welkom als gastgezin.

 

Meer berichten


Shopbox