Logo barneveldvandaag.nl


Bij Perron16 kan iedereen even lekker bijkletsen.
Bij Perron16 kan iedereen even lekker bijkletsen.

Perron16 zoekt nieuwe vrienden

Het campagneteam van Perron16 is zaterdag 24 maart op de wekelijkse markt in Voorthuizen aanwezig om 'Vrienden voor Perron16' te werven. Op zondag 25 maart deelt Perron16 flyers uit in de kerken in Voorthuizen. Ook benadert het bestuur ondernemers om zich te binden aan Perron16.

Voorthuizen - Het inloophuis is een belangrijke (tussen)stop voor voorbijgangers die op zoek zijn naar een praatje of een kop koffie of thee. Perron16 biedt aan passanten én aan vaste bezoekers, op een laagdrempelige manier activiteiten aan en biedt een luisterend oor aan bij vragen die spelen. Perron16 is gevestigd aan Smidsplein 16 in Voorthuizen.

Overheid

Perron16 past helemaal binnen de terugtrekkende overheid. Hervormingen, mantelzorg, decentralisatie, participatiesamenleving. Zomaar enkele termen die de afgelopen jaren voorbij komen. Termen waarmee een nieuwe tijd wordt aangekondigd. Een tijd van minder overheid en meer eigen initiatief. De verschillende activiteiten van het inloophuis sluiten goed aan bij deze nieuwe tijd. Behalve het, -bijna- dagelijkse inloophuis zijn er activiteiten voor jong en oud:. Op de woensdagochtend is er Home-Start voor ouders met jonge kinderen; in Perron16 is het spreekuur voor Centrum voor Jeugd en Gezin van de gemeente Barneveld; in samenwerking met Philadelphia worden tweemaal per maand maaltijden aangeboden; er is het spreekuur van de diaconaal netwerker waarbij hulp aangeboden wordt bij bijvoorbeeld administratie.

Belangstellende kunnen zich zaterdag 24 maart voor langere tijd binden aan Perron16. Zij kunnen dan een 'Abonnement' kopen. Deze vrienden kunnen het inloophuis zo financieel ondersteunen. Want hoe breder het draagvlak, hoe meer bezoekers Perron16 bereiken kan. Naast de reguliere openingstijden, is op 24 maart iedereen welkom om een kijkje te nemen in het inloophuis. Daar is een huiskamer met stamtafel, een keuken, een loungehoek en een kelder voor kleinere bijeenkomsten.

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox