Logo barneveldvandaag.nl


Veel belangstelling voor 'Barneveld gaat inclusief' in de trouwzaal van het gemeentehuis.
Veel belangstelling voor 'Barneveld gaat inclusief' in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Barneveld gaat inclusief druk bezocht

Onlangs verzamelden 30 werkgevers zich in de trouwzaal van het gemeentehuis voor de bijeenkomst 'Barneveld gaat inclusief'. Dagvoorzitter Hans Etman en wethouder Gerard van den Hengel openden de middag. Rob Witjes presenteerde de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt in Nederland, in de regio FoodValley en in Barneveld. Een voorbeeld van sociaal ondernemen werd onder de aandacht gebracht en een presentatie van 3 werkzoekenden die zo aan de slag kunnen.

Witjes liet in zijn presentatie ook het verschil zien tussen de banen die werkgevers bieden en de banen die werkzoekenden zoeken. Hij noemde bijvoorbeeld het wensberoep van administratief medewerker. Geen vacatures maar wel mensen die dat graag willen worden. Het Werkgeversservicepunt zet zich kosteloos voor werkgevers in om deze 'mismatch' te verkleinen. Werkgevers worden door hen geadviseerd over kansen en mogelijkheden op het gebied van personeelsvraagstukken.

Kritische noot

Op het gebied van sociaal ondernemen liggen nog veel kansen. Ton Uljee, eigenaar van Intratuin Barneveld heeft zo'n Inclusieve onderneming, dat was ook te zien op een getoonde film. Ton benadrukte die middag dat sociaal ondernemen heel logisch zou moeten zijn en dat iedereen die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt of organisaties die hiervoor in het leven zijn geroepen, overbodig zouden moeten zijn. 'Dit zorgt voor veel vertraging, bureaucratische regels en dat gaat ten koste van deze groep', aldus Ton. Sharon Peters, manager Werkgeversservicepunt is het volledig met hem eens. 'Wij zetten ons in om het sociaal ondernemen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de werkgever en vlot maatwerk te leveren.' Wethouder Gerard van den Hengel kijkt terug op een succesvolle interactieve bijeenkomst waarbij inclusief ondernemen op de kaart werd gezet.

Inclusief ondernemen

Inclusieve ondernemingen zetten zich in voor economische en maatschappelijke participatie van kwetsbare groepen mensen.

Meer berichten


Shopbox