Logo barneveldvandaag.nl


Lokaal Belang verrast vriend en vijand met vier zetels

Barneveld - Zeker, Mijntje Pluimers had de laatste maanden een goed gevoel over haar besluit om met Lokaal Belang een gooi te doen naar het gemeentelijk pluche. Maar dat ze van niets met stip op vier zetels binnen zou komen, dat had ze niet voorzien. "We zijn niet de grootste geworden, maar hier had ik toch niet van durven dromen."

De (voorlopige) uitslag in Barneveld is als volgt: SGP 8 zetels, Pro´98 5 zetels, ChristenUnie 5 zetels, CDA 5 zetels, Lokaal Belang 4 zetels, Burger Initiatief 2 zetels en VVD 2 zetels. De opkomst was met 70,4 procent iets lager dan in 2014, maar nog altijd ruim boven het landelijk gemiddelde. "Politiek leeft in Barneveld", toont burgemeester Van Dijk zich enthousiast. "Dat kon je ook al goed zien aan de campagnes van de partijen."

Nieuwkomer Lokaal Belang scoorde vooral goed in Voorthuizen en in kleinere dorpen als Garderen, Zwartebroek en Terschuur. "Blijkbaar is onze partij voor veel mensen herkenbaar", zegt Pluimers. "En dat in een gemeente waar over het algemeen veel kiezers trouw zijn aan hun partij."

Meer berichten


Shopbox