Logo barneveldvandaag.nl


Op 27 april is het weer Koningsdag. Groot feest dus in Barneveld. (Foto Leo Polhuys)
Op 27 april is het weer Koningsdag. Groot feest dus in Barneveld. (Foto Leo Polhuys)

Barneveld kijkt uit naar Koningsdag

Nog een kleine maand en het is weer Koningsdag. De Oranjestichting heeft weer een breed programma opgezet met de traditionele kleedjesmarkt en kramen in het centrum, kinderspelen op het Gowthorpeplein, een oldtimerrit en natuurlijk voorafgaande aan alles de traditionele aubade op het bordes van het gemeentehuis. Ook de horeca doet goede zaken.

barneveld - De verschillende Oranjeverenigingen in Barneveld krijgen dit jaar overigens extra geld van het College van Burgemeester en Wethouders. Het geld mag ook op andere dagen dan Koningsdag besteed worden.
De familie Van Heimen gaat zeker naar de kleedjesmarkt. ,,Onze dochter van tien verkoopt haar spulletjes. Onze zolder wordt weer een stuk leger…Koningsdag hoort er helemaal bij, het is altijd een gezellig feest voor het hele gezin. Een ontspannen dag. De kinderen zien er altijd al lang van te voren naar uit. Mijn man gaat denk ik nog even speciaal naar de oldtimers kijken.'' Mannen blijven nu eenmaal altijd 'kleine jongens', hoe oud ze ook mogen zijn...

Bindend

Mevrouw K. van Wingerden gaat ook met de kinderen naar de kleedjesmarkt. ,,Het zal er wel op neer komen dat mama zelf een tijd op het kleedje zit, maar dat hoort er nu eenmaal bij…Ik ben niet echt koningsgezind maar vind wel dat Willem Alexander het goed doet. Het koningshuis is toch een samenbindende factor in onze samenleving.''


Tompouces

De familie Kooi maakt er ook een gezellige dag van. ,,We beginnen met koffie en tompouces. En later op de dag misschien een borreltje. We zijn best koningsgezind hoor, het Nederlandse vorstenhuis heeft een belangrijke representatieve functie in binnen- en buitenland.'' De heer J. Gaalman is tijdens Koningsdag vooral voor de televisie te vinden. ,,Ik volg het allemaal voor de buis want ik ben al oud. Ik vind het fantastisch hoe onze koning het doet. En hij is zo gewoon, hè. Hij loopt gewoon tussen de mensen op straat. En Maxima natuurlijk ook."

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox