Logo barneveldvandaag.nl


De werken van Diny Beunders hangen in de bibliotheek.
De werken van Diny Beunders hangen in de bibliotheek.

Expo borduurwerken in de bibliotheek

Scherpenzeel - In de maanden april en mei is er in de bibliotheek een kleine expositie van borduurwerken van Diny Beunders. Als u denkt bij borduurwerk aan klassieke werkstukken, zult u zien dat met de borduurtechniek eigentijdse en moderne kunst gemaakt kan worden.

Bijzonder om te zien zijn de werken die geïnspireerd zijn op andere kunstenaars, maar dan wel met een geheel andere techniek. Diny Beunders is uit hobby begonnen met borduren. Beunders: "Eind jaren '70 kocht ik mijn eerste grote kruissteek telpatroon. Vele jaren later kwam "de groentetuin" in mijn keuken te hangen. Er volgden nog verschillende telpatronen. Nu ook vrij werk zonder telpatroon, gewoon voor de kleur of het opmaken van al die restjes borduurzijde. Het fijne van dit borduren is dat het makkelijk is mee te nemen. Het heeft geen haast, soms verbleef het jaren in mijn werkmand en je kunt het zo weer oppakken. Heerlijk om te doen en het geeft mij rust."

Kom kijken

De werken van Diny Beunders zijn tijdens te openingstijden van de bibliotheek te bekijken in de Bibliotheek in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.

Op Koningsdag is de bibliotheek gesloten. Tijdens de openingstijden van het Kulturhus kun je de boeken inleveren in de inleverbus bij de ingang.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox